Acasa Top SecretArmata Defect de fabricație descoperit la avioanele Eurofighter

Defect de fabricație descoperit la avioanele Eurofighter

scris de A.B.
11 afisari

Avioanele de vânătoare Eurofighter sunt afectate de un defect de fabricație, a anunțat marți seara Ministrul german al Apărării.

Defect de fabricație la avioanele Eurofighter.

Defect de fabricație la avioanele Eurofighter.

Berlinul a decis să nu mai recepţioneze aeronavele comandate și să reducă la jumătate timpul de zbor anual al aparatelor sale Eurofighter, de la 3.000 la 1.500 de ore de zbor pe an.

Defectul descoperit se referă la partea posterioară a carlingii, a precizat ministerul în comunicat. Potrivit site-ului de Internet Spiegel Online, acesta poate antrena o instabilitate a avionului.

Berlinul a decis să nu mai recepţioneze aeronavele Eurofighter comandate „până când nu se vor elucida aspectele comerciale”.

Eurofighter este construit de Airbus, în colaborare cu firma britanică BAE Systems şi cea italiană Finmeccanica.

Armata germană se confruntă în prezent cu o serie de dificultăţi pe fondul restricţiilor bugetare.

Potrivit unui tabel publicat de săptămânalul Der Spiegel, citând surse militare, doar 41 de elicoptere din totalul de 190 aflate în serviciul armatei germane sunt operaţionale. Dintre avioanele de luptă Eurofighter şi Tornado, doar 80 de aparate sunt funcţionale efectiv din totalul de 239.

Germania a renunţat deja la ultimile comenzi de Eurofighter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult