Acasa Top SecretArmata Defilare la Seul. Blindatele coreene, sub roşu, galben şi albastru VIDEO

Defilare la Seul. Blindatele coreene, sub roşu, galben şi albastru VIDEO

scris de L.M.
653 Afisari

Coreea de Sud. Blindatele, sub culorile roşu, galben şi albastru. Paradă militară uriaşă cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la crearea forţelor armate.

Defilare la Seul. Blindatele coreene, sub roşu, galben şi albastru

Defilare la Seul. Blindatele coreene, sub roşu, galben şi albastru (captura YouTube)

Coreea de Sud a prezentat marţi noile rachete construite pentru a putea ţinti artileria Coreii de Nord, dar şi rachete cu rază lungă, promiţând că îşi va consolida măsurile de descurajare a vecinului său impredictibil, transmite Reuters, citată de Agerpres. Rachetele Hyeonmu-2, cu o rază de acţiune de 300 de km, şi Hyeonmu-3, cu o rază de acţiune de peste 1.000 km, au fost prezentate public pentru prima dată în cea mai mare paradă militară din ultimul deceniu, potrivit AFP. Dezvoltate în Coreea de Sud, rachetele au fost dezvăluite în februarie după ce Nordul a desfăşurat al treilea său test nuclear în pofida avertismentelor internaţionale, la două luni după ce lansase cu succes o rachetă cu rază lungă.

La eveniment a participat şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel, venit să exprime sprijinul de neclintit al Washingtonului pentru Seul în faţa ameninţării nord-coreene.

Tancuri, lansatoare de rachete, vehicule de transport de trupe şi militari au traversat centrul capitalei Seul, unde circulaţia a fost oprită Nu mai puţin de 11.000 de militari şi 120 de avioane ale armatei au participat, la o bază situată la sud de capitală, la o primă demonstraţie de marcare a 65 de ani de la crearea forţelor armate sud-coreene, cea mai importantă din 2003.

1 comentariu

Antibasistul 02-10-2013 - 20:44

De ce stegul romanesc pe armament strain?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS