Acasa Top SecretArmata Desant al Armatei Naţionale filmat în misiune în Ucraina VIDEO

Desant al Armatei Naţionale filmat în misiune în Ucraina VIDEO

scris de M.A.B.
5 afisari

Un desant al Armatei Naţionale a fost filmat în plină acţiune, în timp ce executa misiuni pe teritoriul ucrainean.


Desant al Armatei Nationale filmat în misiune în Ucraina 1

Desant al Armatei Nationale filmat în misiune în Ucraina 1


Misiunea militarilor consta în acţiuni de desantare, cu implicarea grupelor de geniu şi cele cu destinaţie specială.

Aproximativ 100 de militari din Republica Moldova au participat, în perioada 25 iulie – 5 august, la Centrul de instruire Iavorov, Ucraina, la exerciţiul multinaţional „Rapid Trident 2011”. Contingentul militarilor din stânga Prutului a fost alcătuit din trei plutoane de infanterie, o grupă cu destinaţie specială şi una de geniu.

În cadrul exerciţiului multinaţional “Rapid Trident”, au fost implicaţi aproximativ 2.000 de militari din nouă ţări: R.Moldova, Ucraina, Belarus, Canada, Polonia, Slovenia, Serbia, Marea Britanie şi SUA. “Rapid Trident” este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul Parteneriatului pentru Pace (PfP), iar Armata Naţională a Republicii Moldova participă la acest exerciţiu din anul 2007.

Desant al Armatei Nationale filmat în misiune în Ucraina 3

Desant al Armatei Nationale filmat în misiune în Ucraina 3

Potrivit locotenent-colonelului Vitalie Rusu, militarii din stânga Prutului au îndeplinit misiuni specifice operaţiunilor de menţinere a păcii, dar şi operaţiuni de deminare şi de desantare cu implicarea grupelor de geniu şi cu destinaţie specială ale Armatei Naţionale. De asemenea, ofiţerul a ţinut să precizeze că militarii au fost implicaţi într-un exerciţiu de instruire a companiei mixte moldo-sârbă de infanterie. “Militarii unui pluton vor îndeplini rolul de instructori pentru militarii din alte ţări participante la exerciţiu, iar aceasta denotă că măiestria profesională a militarilor moldoveni este înalt apreciată”, a declat Rusu..

Pe parcursul celor două săptămâni de aplicaţii, militarii Armatei Naţionale au executat antrenamente practice la punctele de comandă şi control, escortarea convoiului, realizarea cordonului şi operaţiuni de cercetarepatrulare.

De asemenea, militarii Batalionului cu Destinaţie Specială au efectuat salturi de la înălţimea de 600 metri din aeronava IL – 76. Paraşutiştii Armatei Naţionale au fost decoraţi cu insigna de paraşutist a Regimentului 80 independent de trupe aeropurtate (Ucraina).

5 comentarii

under 05-08-2011 - 20:16

Articol bun pentru Chişinău, altfel crede lumea că un desant din România le-a arătat ucrainienilor cerul deloc senin, care-i paşte în viitor.

Marius Bâtcă 05-08-2011 - 20:56

E bun şi la Bucureşti.
Mai află/ ştie lumea, mai îinvaţă nişte ***-ilă cam cum se fac neşte chestii, una alta, trestii socoteli.

Noi să fim sănătoşi!

under 05-08-2011 - 22:33

Mă refeream la exactitatea afirmaţiei din titlu.

Arhimede 06-08-2011 - 11:17

u-kraina are şi o armată ne-naţională?…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult