Acasa Top SecretArmata Desteapta-te, romane! a fost, este si va fi simbolul romanismului si al Romaniei

Desteapta-te, romane! a fost, este si va fi simbolul romanismului si al Romaniei

scris de Ziua Veche
3 afisari

Joi, 29 iulie, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, a avut loc ceremonia publica dedicata Zilei Imnului National.  Programul evenimentului, organizat de Ministerul Apararii Nationale impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, Prefectura si Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, a cuprins intonarea Imnului National al Romaniei, oficierea unui ceremonial religios, precum si un spectacol sustinut de Muzicile militare reunite ale Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” si Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, solisti ai Ansamblului Artistic “Doina” al Armatei  si ai Ansamblului Artistic “Ciocarlia” al Casei de Cultura a M.A.I.

 

Secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare Viorel Oancea a prezentat mesajul ministrului apararii nationale Gabriel Oprea, in care se arata ca „astazi, militarii nostri rostesc cu mandrie, la toate evenimentele, versurile Imnului National si se bucura de fiecare data cand, in acordurile sale, se inalta Drapelul romanesc la exercitiile multinationale, la intrecerile sportive si la manifestarile culturale. „Desteapta-te romane” este imnul intonat cu sfintenie la ceremoniile eroilor militari cazuti la datorie in teatrele de operatii”

Ministrul apararii nationale a subliniat in mesajul sau ca Desteapta-te, romane! a fost, este si va fi simbolul romanismului si al Romaniei. Imnul nostru va vorbi, de fiecare data, despre credinta crestina, despre originea latina si despre radacinile noastre daco-romane. Sunt valori cu care ne mandrim si pe care le tinem mereu aproape de inima noastra, asa cum tinem si Imnul National”.

La eveniment au participat prefectul Capitalei, domnul Mihai Cristian Atanasoaei, reprezentanti ai unor institutii civile si militare, atasati militari straini acreditati in Romania, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere. In toate garnizoanele din tara, la solicitarea si cu sprijinul administratiei publice locale, detasamente de militari din Ministerul Apararii Nationale au participat, alaturi de cetateni, la ceremoniile publice de sarbatorire a Zilei Imnului National.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult