Acasa Top SecretArmata Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie MApN a împlinit 15 ani

Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie MApN a împlinit 15 ani

scris de M.A.
208 afisari

Ministrul Mircea Duşa, a participat marţi la ceremonia dedicată aniversării Detaşamentului special de protecţie şi intervenţie (DSPI) din cadrul MApN.

Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie MApN a împlinit 15 ani

Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie MApN a împlinit 15 ani (foto: focusblog.ro)

Cu acest prilej, ministrul Duşa a felicitat personalul detaşamentului pentru modul în care îşi face datoria, atât pe plan intern cât şi extern, şi a precizat faptul că, în cei 15 ani de la înfiinţare, militarii şi-au îndeplinit cu profesionalism misiunile. „DSPI a acţionat pentru asigurarea securităţii factorilor umani şi materiali din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi a unor evenimente politico-militare şi militare de înaltă vizibilitate organizate în ţara noastră, precum Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre NATO, Rusia şi Ucraina, Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice sau Conferinţa Comitetului Militar al NATO. De asemenea, unitatea contribuie la efortul asumat de Ministerul Apărării Naţionale în cadrul misiunilor internaţionale din teatrele de operaţii”, a spus ministrul Apărării Naţionale. În cadrul ceremoniei a fost prezentat un exerciţiu demonstrativ şi a fost organizată o expoziţie statică.

Detaşamentul Special de Protecţie şi Intervenţie a fost înfiinţat la 1 septembrie 1998 cu denumirea de Detaşamentul de protecţie şi pază. Unitatea a primit, în anul 2008, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă. Tot atunci, structura a primit distincţia Emblema de onoare a informaţiilor pentru apărare, ca element de recunoaştere a meritelor şi eforturilor deosebite depuse de-a lungul existenţei în îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor încredinţate.

3 comentarii

bibi 03-09-2013 - 22:18

LA MULTI ANI DOMNILOR !!!

Nationalistul 1 04-09-2013 - 11:45

Ancuta, esti rea!..cand (Doamne freest) M100 va fi atacat, cine crezi ca-ti va salva funduletul ?….din moment ce lucrezi acolo….asa ca le urez La multi multi ani !!!

Nationalistul 1 04-09-2013 - 11:47

fereste* emotiile astea 😀

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult