Acasa Top SecretArmata UPDATE – Dezastru în aer ! O aeronavă MiG 21 Lancer s-a prăbușit în Dobrogea

UPDATE – Dezastru în aer ! O aeronavă MiG 21 Lancer s-a prăbușit în Dobrogea

scris de D.S.S.
166 Afisari

UPDATE – Căpitanul Costinel Iosif Niţă, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit ieri în judeţul Constanţa, a fost găsit decedat, se precizează într-un comunicat de ultimă oră al Ministerului Apărării Naţionale.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR. O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanţa continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul. Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea partea dintr-o formație de două avioane MiG-21 care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Dezastru aviatic, miercuri seară, în județul Constanța. Un MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar. Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Miercuri seara, la ora 20.00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei, anunță Ministerul Apărării Naţionale.

Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei.

Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact, iar echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea au pornit, de asemenea, spre această zonă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult