Acasa Top SecretArmata Distrugătorul rusesc Amiral Ciabanenko, în drum spre Siria

Distrugătorul rusesc Amiral Ciabanenko, în drum spre Siria

scris de D.S.S.
7 afisari

Un grup de nave militare ruseşti, printre care şi nava Amiralul Ciabanenko, specializată pe lupta anti-submarine, au plecat marţi din Severomorsk, lângă Murmansk (nord-vest), îndreptându-se spre portul sirian Tartus, singura bază navală rusă din Mediterana, a anunţat agenţia Interfax, citată de AFP.

Distrugatorul rusesc Amiral Chabanenko

Trei nave destinate transportului de trupe au plecat din Severomorsk împreună cu nava Amiralul Ciabanenko, acestora urmând să li se alăture şi alte nave, potrivit agenţiei ruse, care citează „surse militaro-diplomatice”.

Rusia, principalul aliat al Siriei, unde dispune, din perioada sovietică, de o bază de alimentare cu carburant în portul Tartus, a blocat împreună cu China orice condamnare a reprimării din Siria.

Moscova a semnalat, în iunie, că ar putea trimite nave de război în Siria. ”Este posibil ca nave de război din cadrul Flotei de la Marea Neagră să plece în Marea Mediterană în cazul în care va fi necesar să fie protejată baza logistică rusă din Tartus, Siria”, a declarat o sursă militară. Aceasta a mai precizat că mai multe nave de război ale Flotei de la Marea Neagră sunt pregătite să plece spre Tartus.

2 comentarii

urbos 10-07-2012 - 20:24

Submarinele lu „tomi” luate de la nemti. Sper ca nici nemtii n-au strans bine suruburile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult