Acasa Top SecretArmata Distrugătorul USS Porter intră luni în Marea Neagră

Distrugătorul USS Porter intră luni în Marea Neagră

scris de D.S.S.
9 afisari

Distrugătorul USS Porter (DDG 78), care staționează în mod permanent la baza navală Rota din Spania, va intra luni în apele Mării Negre pentru exerciții de rutină, potrivit unui comunicat postat pe pagina web a Flotei a 6-a americană.

USS Porter

USS Porter

Navele americane operează în mod obișnuit în regiunea Mării Negre pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune, conform sursei citate.

Cu această ocazie, USS Porter va efectua vizite într-o serie de porturi la Marea Neagră și va lua parte la exerciții maritime bilaterale cu forțele maritime ale țărilor partenere. Aceste exerciții sunt parte a operațiunii Atlantic Resolve, menită să consolideze securitatea maritimă și stabilitatea, pregătirea și capacitatea navală a țărilor aliate și partenere în cadrul NATO.

„În această regiune, relațiile dintre țările vecine sunt tensionate. Astfel de vizite, în general, nu contribuie la îmbunătățirea relațiilor militare’, a comentat duminică expertul rus Mihail Hodarionok pentru postul de televiziune al armatei ruse Zvezda. Dar, subliniază el în aceeași declarație, această vizită ‘nu poate fi privită ca o provocare, deoarece totul decurge în conformitate cu legislația internațională”. Totuși, mai spune acesta, navele marinei americane ar trebui să se abțină de la astfel de vizite în regiune, potrivit aceluiași post de televiziune rusesc.

În același timp, manevre navale Baltops-2016 se desfășoară în perioada 3-19 iunie, sub egida NATO, în Marea Baltică, în apele teritoriale ale Estoniei, Finlandei, Suediei și Poloniei. Aceste exerciții se vor încheia în portul german Kiel, relatează agenția de presă RIA în pagina sa electronică.

La aceste exerciții iau parte 50 de nave din 18 state membre NATO și partenere ale Alianței, precum și 60 de avioane, elicoptere și drone. Efective de peste 4.500 de militari sunt implicate în respectivele manevre, ce au loc concomitent pe mare, pe uscat și în aer.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult