Acasa Top SecretArmata Distrugerea armelor chimic: Rusia ar putea trimite militari ȋn Siria

Distrugerea armelor chimic: Rusia ar putea trimite militari ȋn Siria

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

Rusia ar putea trimite militari în Siria pentru a participa la activități legate de asigurarea securității misiunii de distrugere a armelor chimice.

Distrugerea armelor chimic: Rusia ar putea trimite militari ȋn Siria (foto:bbc.co.uk)

Responsabili din cadrul Statului Major al armatei ruse, citati de cotidianul economic rus Kommersant, au indicat că numărul total al participanților la această misiune internațională, inclusiv cu militarii din alte țări, s-ar putea ridica până la 10.000 de persoane, după cum relatează RIA Novosti. Acordul ruso-american privind arsenalul chimic al Siriei, încheiat la 14 septembrie la Geneva, face apel, într-una din prevederile sale, deopotrivă la autorități și opoziția siriene de a asigura securitate experților în eliminarea armelor chimice.

Rusia este gata să participe la activitățile de asigurare a securității „în perimetrul locurilor unde experți sirieni și internaționali vor desfășura operațiunile de distrugere” a armelor chimice, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov, potrivit Agerpres. Conform unor surse militare citate de Kommersant, Statul Major al armatei ruse discută în prezent „cu privire la numărul de membri ai contingentului”, care ar putea fi trimis în Siria și este posibil ca „grupul să includă experți în apărare radioactivă, chimică și biologică” din cadrul forțelor militare ruse.

De asemenea, responsabilii militari ruși iau în considerare includerea în acest contingent a unei brigăzi de trupe speciale, mai indică ziarul, citat de RIA Novosti. La misiunea din Siria ar putea fi cooptați și militari din unele țări europene și SUA, o astfel de opțiune fiind discutată la negocierile de la Geneva între ministrul de externe rus Serghei Lavrov și secretarul de stat american John Kerry săptămâna trecută, amintește agenția de presă menționată.

1 comentariu

pathfinder 19-09-2013 - 16:36

Pai astia nu mai pleaca de acolo in veci…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult