Acasa Top SecretArmata Divizia strategică de rachete a ruşilor echipată cu Topol-M şi IARS

Divizia strategică de rachete a ruşilor echipată cu Topol-M şi IARS

scris de D.S.S.
47 afisari

Divizia de rachete de la Teikovo a Forţelor strategice ruse, situată în centrul Rusiei, a fost echipată în totalitate cu sisteme avansate de rachete balistice Topol-M şi IARS, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Moscova, transmite RIA Novosti.

Rusia: Divizia de rachete de la Teikovo a fost echipată cu sisteme Topol-M şi IARS

Divizia de la Teikovo a devenit prima divizie a Forţelor strategice ruse reînarmată în totalitate cu sisteme mobile de rachete de a cincea generaţie’, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, colonelul Vadim Koval. Două regimente ale diviziei de la Teikovo sunt echipate cu sisteme Topol-M, în timp ce celelalte două regimente ale diviziei sunt echipate cu sisteme IARS.

Sistemul de rachete IARS este înarmat cu rachete balistice intercontinentale RS-24 cu mai multe focoase care au capacităţi operaţionale şi de luptă considerabil mai bune decât rachetele Topol-M. Alte două divizii de rachete au început să primească sisteme IARS în 2012, a mai precizat Koval.

Divizia de la Novosibirsk (Siberia) va primi sisteme IARS mobile, în timp ce diviza Kozelsk (din centrul Rusiei) va fi înarmată cu versiunea cu rachete în silozuri a sistemului. Forţele strategice ruse au precizat anul trecut că rachetele balistice Topol-M şi RS-24 vor constitui cea mai importantă parte a componentei terestre a triadei nucleare a Rusiei şi vor reprezenta nu mai puţin de 80% din arsenalul lor până în 2016.

2 comentarii

BULA 21-09-2012 - 09:23

Sa le foloseasca contra americanilor, ca ei sunt capul rautatilor, si sa nu dea cu ele in tarisoare ca Romania.

Si sa le verifice din cand in cand, ca s-ar putea ca tradarea la varful Rusiei sa fie atat de mare, incat focoasele nucleare sa fie inlocuite cu unele din plumb (sa atarne la cantar).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult