Acasa Top SecretArmata Divizia 82 Aeropurtată, desant la Kogălniceanu

Divizia 82 Aeropurtată, desant la Kogălniceanu

scris de D.S.S.
255 Afisari

Celebra Divizie 82 Aeropurtată, care a luptat în Afganistan și Irak, a preluat comanda operațiunilor armatei pe flancul de sud-est al NATO, unde parașutiștii vor colabora cu alte forțe de rotație trimise pentru a descuraja o potențială agresiune rusă în regiunea Mării Negre, relatează Stars and Stripes .

Unitatea a înlocuit Divizia 10 Munte, care în ultimele nouă luni a supravegheat mișcările de trupe desfășurate din România până în Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Transferul autorității de comandă a avut loc la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, România, care servește drept principal nod al armatei în regiune.

foto: Jonathan Hornby/U.S. Army

O forță operativă a Diviziei 82 Aeropurtate , condusă de generalul-maior Pat Work, are sub comanda sa echipa de luptă a Brigăzii 3 Infanterie din Divizia 101 Aeropurtată. Brigada și cei 3.400 de soldați ai săi au fost dislocați în regiune în toamnă.

Mișcările sunt o continuare a consolidării planificate de Pentagon de-a lungul flancului estic al NATO, care a venit ca răspuns la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

„Prezența unităților de rotație în regiunea Mării Negre demonstrează angajamentul Departamentului de Apărare al SUA față de NATO pentru apărarea colectivă și securitatea regională”, a transmis Divizia 82 Aeropurtată într-un comunicat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS