Acasa Top SecretArmata Dmitri Rogozin, cu arma-n mână împotriva fasciştilor români

Dmitri Rogozin, cu arma-n mână împotriva fasciştilor români

scris de M.A.
27 afisari

Controversatul vicepremier rus Dmitri Rogozin susţine că a luptat cu arma în mână împotriva „fasciştilor” români şi moldoveni.

Dmitri Rogozin cu arma in mana (en.rian.ru)

Dmitri Rogozin cu arma in mana (foto: en.rian.ru)

Rogozin face mărturisirea în cartea cu titlul „Vrag Naroda” („Duşmanul poporului”), editată la Moscova, în 2006. Capitolul în care Rogozin povesteşte despre implicarea sa în conflictul de pe Nistru se numeşte „Calul Troian”, scrie Timpul. „Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa”, scrie Rogozin, în cartea sa.

Potrivit Radio Chişinău, în aceeaşi carte, vicepremierul Dmitri Rogozin, noul reprezentant al Kremlinului în Transnistria, afirmă că Transnistria trebuie să revină fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în această regiune.

El susţine că Republica Moldova ar fi fost „parte agresoare” în războiul din 1992. Oficalul rus afirmă că regimul de la Tiraspol ar fi fost nevoit să proclame independeţa regiunii, după ce Chişinăul a solicitat ajutor armat României pentru a ataca Transnistria. „Prin hotarul deschis al Moldovei, au pătruns sute de fascişti români, nepoţi ai celor care în al Doilea Război Mondial ne-au călcat pământul. Urmaşii acelor nemernici au invadat Moldova„, descrie Dmitri Rogozin evenimentele din 1992. Autorul cărţii îl acuză şi pe fostul preşedinte rus Boris Elţin că ar fi încercat să rezolve conflictul transnistrean pe cale diplomatică şi că ar fi interzis, în prima fază, Armatei a 14-a să se implice în război.

Elţîn neglija totalmente interesele Rusiei în favoarea conducerilor „statelor suverane.” Simţindu-se liberi să acţioneze, forţele armate ale fasciştilor români şi moldoveni, în primăvara anului 1992 s-au îndreptat spre Tiraspol”. „Operaţia de nimicire a Transnistriei a fost numită „Cal Troian”. În primul rând, unioniştii au hotărât să cucerească oraşul Bender (n.red. – Tighina). Deşi populaţia regiunii cerea conducerii Armatei a 14-a să-i apere pe cetăţenii paşnici, aceasta, iniţial aflată sub comandamentul lui Netkaciov, având un ordin de neimplicare, practic a semnat verdictul celor 150 de mii de ruşi. Totuşi, în cele din urmă, soarta conflictului a fost hotărâtă de soldaţii Armatei a 14-a, sub conducerea lui Lebed. Ignorând ordinul Moscovei, ostaşii ruşi au trecut de partea „poporului transnistrean” şi soarta regiunii a fost hotărâtă”, scrie Dmitri Rogozin.

Vicepremierul rus, Dimitri Rogozin, a fost numit recent reprezentant al Kremlinului pentru Transnistria, copreşedinte al comisiei interguvernamentale moldo-ruse. Mai mulţi analişti consideră că, prin numirea sa, Moscova îşi doreşte să blocheze orice evoluţie în soluţionarea conflictului transnistrean.

5 comentarii

Pertinax de Montcrabeau 02-04-2012 - 12:08

Scrierile acestui şobolan imperialist, nu trebuie să ne mire. Bandiţii ruşi întotdeauna au minţit în legătură cu statele ocupate de ei în mod samavolnic.
Să-l trăznească dumnezeu şi pe el şi pe stăpînul lui, ţarul putin.

digital 02-04-2012 - 12:20

….direct în țeastă!

Horga Mihai 02-04-2012 - 13:20

De ce nu se corecteaza ,,inovatia” lui Stalin,care a creat artificiala Transnist.
Ce e peste Nistru, nu e al nostru,dar, sa se retrocedeze nordul si sudul
Basarabiei…si va fi pace.Nici sa ne razboim cu Rusia nu e logic-e prea mare
si la o adica, nimeni nu ne apara…Hai sa aplicam o politica de buna vecinatate, am fi mult mai castigati!

digital 02-04-2012 - 14:24

matale chiar crezi ce spui?!
aici,crezi că se rezolvă,ca și la desen tehnic?!mai pui o cotă,mai tragi o linie,mai ștergi o săgeată?!
în ce lume trăiești,prietene?!

Mirica Bogdan 03-04-2012 - 12:42

Tovarasi de cand in tara Noastra sunt oamenii propietari pe oameni. Adica astia Becali si aia de la TVR -info e la tribunal sunt negutatori de sclavi? Nu se poate de cand au ajuns astia sa cumpere sportivi ce este aici haimanalelor astia ar trebuis a ia 20 de ani d eparnaie toti. Numai unii toti care sunt la judecata. Astia au facut si cu Nurofenul smecherii Andreea Raducan mare gimnasta si sa numai zic tampeniile porno d epe net.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS