Acasa Top SecretArmata UPDATE. Doi militari români din forţele speciale, ucişi în Afganistan

UPDATE. Doi militari români din forţele speciale, ucişi în Afganistan

scris de D.S.S.
54 afisari

UPDATE – Militarii români au fost ucişi de doi talibani care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate, a declarat un purtător de cuvânt al operaţiunii „Resolute Support”, misiunea NATO în Afganistan. Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO într-un răspuns la solicitarea Digi24.

militari morti afganistanMembrii operaţiunii „Resolute Support” au răspuns atacului cu focuri de armă şi i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, mai spune NATO. Oficialii misiunii internaţionale din Afganistan şi responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informaţii de îndată ce vor fi disponibile. În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniţi, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Adrian Vizireanu, unul dintre cei doi subofițeri căzuți la datorie, era și un foarte apreciat arbitru de fotbal și a arbitrat, până să plece în Afganistan, în Liga a III-a.
La scurt timp după aflarea cutremurătoarei vești, Asociația Județeană de Fotbal a remis un comunicat de presă, prin intermediul căruia își exprimă regretul profund pentru dispariția fostului camarad. În memoria lui, timp de o săptămână, înaintea jocurilor organizate de AJF, se va ține un moment de reculegere:

„Profund indurerati am aflat de moartea neasteptata a celui ce a fost ADRIAN VIZIREANU (arbitru de fotbal). A plecat, lasand in urma tristete si durere. Transmitem sincere condoleante familiei indurerate si fie ca bunul Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul in pace.
El şi-a pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.
Inaintea tuturor jocurile din campionatele organizate de A.J.F.Buzau, in perioada 08 – 15.05.2016, se va tine un moment de reculegere in memoria fostului arbitru.”, transmite AJF.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.
forte speciale afganistanÎn urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.
„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult