Acasa Top SecretArmata Doi români luptă pentru separatişti în estul Ucrainei

Doi români luptă pentru separatişti în estul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Liderul separatist Zaharcenko a anunțat c1 doi români, dar şi turci, sârbi, italieni şi germani luptă alături de voluntari ruşi în estul Ucrainei împotriva forţelor ucrainene.

Doi români luptă pentru separatişti în estul Ucrainei (Foto:deccanchronicle.com)

Etnici ucraineni„, care sunt voluntari venind din Rusia şi nu militari, luptă pentru rebeli, alături de „turci, numeroşi sârbi, italieni şi germani şi chiar doi români„, a declarat „premierul” „republicii” de la Doneţk Aleksandr Zaharcenko pentru postul de televiziune pro-Kremlin Life News. Zaharacenko a anunţat la sfârşitul săptămânii că 1.200 de combatanţi au fost antrenaţi în Rusia. El a intervenit pe acest post pentru a dezminţi, totodată, că echipamentul folosit de către rebeli proruşi în estul Ucrainei împotriva trupelor guvernamentale a fost furnizat de Rusia. „Militarii ucraineni ne-au lăsat atât de mult echipament, încât nu avem suficienţi oameni să-l folosească. Mă refer la tancuri, vehicule de transport militar, lansatoare (multiple de rachete de tip) Grad şi aşa mai departe”, a declarat el, în limba rusă, pentru postul Life News.

Noul lider separatist din Doneţk a declarat anterior că forţele sale cuprind 1.200 de luptători care au fost antrenaţi militar în Rusia. Zaharcenko a spus la o reuniune că aceşti combatanţi s-au antrenat „timp de patru luni pe teritoriul Federaţiei ruse”. Rebelii, a mai anunţat el, deţin 150 de vehicule de luptă, inclusiv tancuri. Rusia a respins acuzaţiile Ucrainei şi Occidentului potrivit cărora ajutoare constând în echipament militar şi combatanţi au trecut frontiera rusească în estul ucrainean.

Zaharcenko, care a devenit „premier” al „republicii populare Doneţk” (DPR) săptămâna trecută, a făcut aceste anunţuri în „parlamentul” rebelilor, vineri, o înregistrare video a acestui discurs, susţinut în limba rusă, fiind postată pe YouTube. „În prezent, pe axa coridorului (care leagă rebelii din Doneţk cu cei din Lugansk şi de la frontiera cu Rusia) există, au fost acumulate, rezerve după cum urmează: 150 de unităţi de echipament militar, dintre care aproximativ 30 sunt tancuri, iar restul sunt vehicule de infanterie de luptă şi transportoare blindate de personal, dar şi 1.200 de oameni care au fost antrenaţi timp de patru luni pe teritoriul Federaţiei ruse”, a spus el, înţesându-şi discursul cu multe elemente de jargon militar.

Peste 2.000 de civili şi combatanţi au fost ucişi de la jumătatea lui aprilie în estul Ucrainei, în confruntări între trupe trimise de Kiev – să pună capăt unei insurecţii separatiste proruse în regiunile Doneţk şi Lugansk – şi insurgenţi. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu l-a asigurat sâmbătă pe secretarul american al Apărării Chuck Hagel că niciun militar rus nu este prezent în convoi şi că acesta nu va fi folosit ca pretext pentru o invazie rusă.

9 comentarii

briel 17-08-2014 - 18:20

Si doi tineri spanioli.

Batalionul de voluntari al extremei drepte a primit cativa suedezi rasi in cap.

E veselie mare pe acolo, mai lipseste ISIS.

digital 17-08-2014 - 18:37

mai lipsește împuțitul de tomi, da ăla are scuze că se luptă la greu cu forumiștii ZV!

UnUL 17-08-2014 - 19:00

Cum spuneam – dar s-a tăiat:
Cretini au fost, cretini sunt încă
Și-or fi în neamul românesc,

Cei doi cretini sunt, probabil, Tache și Degețel (Bulă nu, că e prea speriat de „termonucleare”!)
Briel, Salaud și Noxe îi încurajează de departe.

digital 17-08-2014 - 19:09

vezi că suntem trei cu mătta care ne-a răpit, că ea avea misiuni prin ukraina!

UnUL 17-08-2014 - 19:16

Ai vrut să spui ceva, Degețel?

digital 17-08-2014 - 19:21

taci mă dreq când sunt cu mătta!

UnUL 17-08-2014 - 19:46

Ești tu cu laba.!

urbos 18-08-2014 - 00:08

Pai pentru cine sa lupte, pentru javrele alea de ucrainieni care-si bat joc de romani?

Tache 18-08-2014 - 04:27

Degetul nu se tine niciodata pe tragaci, atunci cand arma nu este armata si nu este in pozitie de tragere !! Fotografia este o gluma …….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult