Acasa Top SecretArmata Drona rusească care s-a prăbușit în Zagreb a survolat România

Drona rusească care s-a prăbușit în Zagreb a survolat România

scris de D.S.S.
1317 afisari

Eveniment bizar în Zagreb, unde locuitori ai capitalei croate au fost treziți joi noapte de zgomotul unei explozii puternice, ulterior fiind descoperit un crater cu un diametru de câțiva metri și resturi de aeronavă.

O dronă militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria, a declarat vineri premierul croat Andrej Plenkovic.          

Poliția croată desfășoară o anchetă în legătură cu o explozie care a fost auzită în zona rezidențială Jarun din Zagreb, puțin după ora 23.00 joi, iar vineri dimineață a anunțat că a găsit un crater și două parașute, transmite agenția de presă croată Hina.

Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive afirmă că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 „Strizh” care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina.

De la granița Ucrainei și până la Zagreb sunt aproape 600 de kilometri de zbor direct.

Printre primii care au publicat imagini și informații despre incident se numără și OSINT Defender un cont Twitter de centralizare și verificare a informațiilor publice privind războiul din Ucraina și situația de securitate din Europa de Est.

Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, Ministerul Apararii Nationale a facut următoarele precizări:

Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.

Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult