Acasa Top SecretArmata Drone MQ-9 Reaper la baza de la Câmpia Turzii

Drone MQ-9 Reaper la baza de la Câmpia Turzii

scris de D.S.S.
537 afisari

Forţele Aeriene americane în Europa şi Africa (USAFE) au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că vor desfăşura în România, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, câteva avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper, tipul de dronă pe care Statele Unite au utilizat-o în operaţiunea care a condus la eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani.
„Această misiune, care este aşteptată să dureze până la începutul primăverii, a fost complet coordonată cu Guvernul României. A fost concepută astfel încât să promoveze stabilitatea şi securitatea din regiune şi să consolideze relaţiile dintre aliaţii NATO şi alţi parteneri europeni”, precizează comunicatul citat.
Forţele aeriene americane menţionează că dronele MQ-Reaper vor fi desfăşurată pentru a doua oară la Câmpia Turzii, amintind că prima astfel de misiune a avut loc în perioada iulie-august 2019, când baza din Polonia care trebuia să găzduiască aceste avioane de luptă fără pilot se afla în construcţie.
Dronele de tip MQ-9 efectuează operaţiuni în Polonia începând din mai 2018.
în 2018, publicaţia Defense News anunţa că forţele aeriene ale Statelor Unite ar putea amplasa avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii, acolo unde forţele americane au construit un hangar care ar putea fi folosit în acest scop. Potrivit sursei citate, locaţia ar putea deopotrivă să găzduiască drone MQ-9 Reaper şi să sprijine operaţiunile de strângere de informaţii în Europa de Est şi Marea Neagră.
Reaper, fabricat de General Atomics, poate fi dotat cu rachete pentru misiuni de luptă, dar poate fi desfăşurat şi într-o configuraţie doar pentru misiuni de culegere de informaţii, supraveghere şi recunoaştere.
MQ-9 Reaper este un avion de luptă fără pilot utilizat de către Forţele aeriene americane şi care poate căuta şi ataca ţinte la sol cu până la 14 rachete ghidate aer-sol AGM-114 Hellfire.
Senzorii cu care este dotat MQ-9 ar putea fi folosiţi pentru a furniza o imagine în timp real a activităţilor Rusiei în Marea Neagră – ce nave intră şi ies, activitatea submarină, transportul de senzori sau echipamente de apărare aeriană precum S-400 în apropierea litoralului rusesc – în special în apropiere de Crimeea, şi ar putea furniza alerte timpurii privind activităţi ostile

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult