Acasa Top SecretArmata Drumarilor, jos labele de pe banii nemeritaţi! Armata şi MAI deszăpezesc şi salvează vieţi

Drumarilor, jos labele de pe banii nemeritaţi! Armata şi MAI deszăpezesc şi salvează vieţi

scris de M. BÂTCĂ
29 afisari

Drumarilor, jos labele de pe banii nemeritaţi! Armata şi MAI deszăpezesc şi salvează vieţi, în timp ce voi vă îmbogaţiţi ca nesimţiţii, din impozitele noastre. Banii luaţi din contractele grase cu statul ar trebui să fie restituiţi şi acordaţi angajaţilor MApN, MAI şi celor din sistemul public de sănătate, care îşi riscă viaţa, pe salarii de mizerie, reduse cu aproximativ 30% prin politica de austeritate promovată de Traian Băsescu şi acoliţii săi!

Armata zapada vietiDetaşamente de militari din Ministerul Apărării Naţionale au executat, în ultimele 24 de ore, 22 de misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol din judeţele din sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, la care au participat 1580 de militari cu 88 mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale. De asemenea, efective din cadrul Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă acţionează în întreaga ţară.

Armata continuă acţiunile de intervenţie şi vineri, 10 februarie. Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la sediul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni continuă operaţiunile de planificare şi executare a zborurilor pentru transportul de alimente către populaţia aflată în localităţi izolate. Astfel, în cursul nopţii de joi spre vineri, au fost efectuate trei transporturi, cu elicoptere IAR-330 Puma, cu trei tone de alimente, către comunele Măraşu şi Frecăţei din jud. Brăila. Vineri la prânz, două elicoptere militare de la Flotila 90 Transport Aerian au transportat două tone de produse alimentare către locuitorii comunei Galbenu, jud. Brăila.

De asemenea, după-amiază şi în cursul serii, sunt planificate alte şase misiuni de zbor cu elicoptere IAR-330 Puma, cu cinci tone de alimente, către localităţile Vişani şi Jirlău din jud. Brăila, comuna Grindu, jud. Ialomiţa, şi localitatea Isvoarele din jud. Giurgiu.  Ajutoarele umanitare sunt puse la dispoziţia populaţiei aflate în dificultate, prin grija unor asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, conform solicitărilor primarilor din localităţile izolate. În funcţie de condiţiile meteo şi de situaţia concretă din localităţile izolate, transportul şi distribuirea acestor ajutoare se va face şi pe cale terestră din puncte de sprijin destinate acestui scop.

La solicitarea Prefectului jud. Buzău, militari din Divizia 2 Infanterie execută, cu autocamioane DAC, transportul de alimente şi apă potabilă către populaţia din localităţile Glodeanu-Siliştea, Scutelnici, Săgeata şi Ruşeţu.  Un detaşament de militari din Batalionul 3 Geniu acţionează, cu utilaje de geniu, pentru deszăpezirea căilor de acces în zona localităţii Poşta Câlnău, jud. Buzău. De asemenea, la Boboc, jud. Buzău, un detaşament de militari de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene continuă să acţioneze pentru deblocarea căii de acces de la gară, pe o distanţă de aproximativ trei kilometri. Detaşamente de militari din Batalionul 13 Artilerie şi Regimentul 51 Artilerie Mixtă, cu autocamioane DAC, intervin în zona localităţilor Raşi şi Horia, jud. Ialomiţa, pentru deblocarea căilor de acces şi evacuarea persoanelor care necesită ajutor.

Terestru, aerian şi naval

avion armata zapadaÎn judeţul Călăraşi, două detaşamente de militari din Flotila 86 Aeriană şi din Batalionul 52 Artilerie, cu autocamioane şi utilaje pe şenile, asigură transportul unor echipe tehnice de la Electrica S.A. pentru remedierea unor defecţiuni la reţeaua electrică a localităţilor Argovei, Frăsinet şi Gurbăneşti. În municipiul Focşani, două detaşamente de militari din Brigada 8 LAROM acţionează pentru deszăpezirea unor căi de acces către şcoli şi spitale, la solicitarea Prefectului jud. Vrancea. Militari din Batalionul 235 Sprijin Logistic din Târgovişte transportă apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, a căror aprovizionare cu apă este întreruptă.

Remorcherul Fluvial 328 continuă să asigure transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, vineri dimineaţă efectuând şi evacuarea unei persoane cu multiple fracturi, aflată în Tudor Vladimirescu. Remorcherul maritim de salvare „Grozavul” execută misiunea pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea pentru spargerea gheţii şi transportul de persoane din localităţile izolate din Deltă. Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului.

jandarmi zapadaDin cadrul Ministrul Administraţiei şi Internelor, efective ale inspectoratelor judeţene de jandarmi şi, respectiv, pentru situaţii de urgenţă, din judeţul Bacău,se deplasează în judeţul Vrancea, pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale din această zonă. De asemenea, efective de jandarmi şi lucrători ai I.S.U. Prahova se vor deplasa, în cursul zilei de vineri, în judeţul Buzău, pentru suplimentarea forţelor aflate în misiuni de intervenţie şi salvare a populaţiei din zonele afectate.La ora redactării acestui material, elicopterele din cadrul Unităţilor Speciale de Aviaţie din Bucureşti şi Iaşi acţionează, cu prioritate, pentru misiuni de salvare, în zonele afectate din judeţele Vrancea şi Buzău.

8 comentarii

iuga Nic. brad. 11-02-2012 - 15:47

De acord in totalitate cu punctele de vedere exprimate. Daca o data la o generatie e necesara Armata si o avem e o mare binefacere si se justifica PE DEPLIN cheltuiala societatii cu intretinerea armatei. Ideea e ca sub presiunea unor aiureli care acrediteaza ideea ca armata, in conditiile situatiei actuale nu mai e necesara, sper ca factorii de raspundere sa nu accepte sub nici o forma o astfel de nebunie ci dimpotriva, inchipuiti-va ca in situatia actuala, peste o inundatie sau o inzapezire vine un mare cutremur. Ce facem atunci ? Ies la munca cei care doresc micsorarea sau desfiintarea armatei ? Pentru urmarile unei astfel de decizii nici nu conteaza daca tradarea e facuta din prostie sau din rea-vointa.

Cercul 11-02-2012 - 16:21

D-le Batca, esti cam irational, drumarii au primit contractele de la stat, dupa cum armata si MAI primesc banii tot de la stat. Statul decide,ce se face in tara si unde merg banii, meletarii trebuie doar sa execute ordinele.

Murphy 11-02-2012 - 17:05

Cercule, parca mai daunazi aveai alta parere despre armia romana. De ce nu sufli o vorba despre prefectul si presedintele C.J. care sunt sefii Comitetului judetean pentru situatii de urgenta si care ar trebui trimisi in puscarie pentru faptul ca in loc sa ia masurile legale, ei se cearta pe teme politice. Banii pentru deszapezire nu-i da prefectul ci pres. cons. jud.

Cercul 11-02-2012 - 17:14

N-am avut niciodata o opinie diferita. Armia romana e o adunatura de prosti.
Dar aici, eu am aratat doar ca armata e o institutie subordonata statului, deci datoare sa se supuna lui. Dar d-ta ai interpretat totul gresit, din sentimentalism fata de MApN si MAI.

iuga Nic. brad. 11-02-2012 - 19:31

Da, o fi, dar dupa cum se vede au mai ramas prosti si inafara armatei. N-au incaput toti in armata, unii scriu prostii pe net.

Blondă 11-02-2012 - 22:54

Este normal ca Armata sa ajute in asemenea situatii, dle Bâtcă. Până şi eu ştiu asta. :))

TOM Cc 12-02-2012 - 08:13

cercul ,du-te cu cercul pe gheata !! Poate cazi in cap !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult