Acasa Top SecretArmata Dușa se întâlnește în Portugalia cu piloții români care se antrenează pe F16

Dușa se întâlnește în Portugalia cu piloții români care se antrenează pe F16

scris de D.S.S.
20 afisari

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, efectuează luni și marți o vizită în Portugalia, unde se va întâlni cu piloții români și cu personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşasi omologului său portughez, José Pedro Aguiar-Branco.(foto mapn.ro)

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşasi omologului său portughez, José Pedro Aguiar-Branco.(foto mapn.ro)

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării, în programul de luni sunt cuprinse activități la Comandamentul Forțelor Terestre din Porto și la centrele de excelență în domeniul cercetării și dezvoltării.

Marți, la Baza Aeriană de la Monte Real, ministrul Dușa va avea convorbiri bilaterale cu omologul portughez, José Pedro Aguiar-Branco, și o întâlnire cu personalul militar român care se instruiește pentru trecerea pe aeronave F-16 Fighting Falcon.

Duminică, ministrul Dușa s-a aflat la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, unde au avut loc exerciții demonstrative, la care au participat mii de persoane.

„De aici o să plec direct spre Portugalia și mâine (luni — n.r.) voi fi, chiar de Ziua Aviației, la piloții noștri și la personalul tehnic care se află la pregătire pe avioanele F16, la invitația ministrului portughez. Voi face o vizită oficială, dar una dintre zile este dedicate întâlnirii cu piloții români și cu personalul tehnic care se află la pregătire în Portugalia”, a precizat Mircea Dușa la Câmpia Turzii.

Tot duminică, la o ceremonie desfășurată la Monumentul Eroilor Aerului din București cu prilejul Zilei Aviației, ministrul a anunțat că demarează procedurile pentru achiziția unei escadrile de avioane.

„Mă bucur că în anul 2014-2015 am alocat un buget mare Forțelor Aeriene Române, astfel încât am finalizat programul de înzestrare cu avioane Spartan, am achiziționat prima escadrilă de avioane multirol și demarăm în momentul de față procedurile pentru achiziția celei de a doua„, a spus Dușa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS