Acasa Top SecretArmata Efectele accidentului de elicopter-A fost schimbat şeful aviaţiei din MAI

Efectele accidentului de elicopter-A fost schimbat şeful aviaţiei din MAI

scris de D.S.S.
114 afisari

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru, a fost înlocuit din funcţie,  măsura fiind a treia de acest fel de după tragedia prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

dhhfhf

Şeful Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Dorel Grădinaru (stanga), a fost înlocuit din funcţie de către general de flotilă aeriană ION Cristinel Reliu (dreapta), din cadrul MApN

Grădinaru conducea Inspectoratul General de Aviaţie din mai 2008. În perioada 2005-2008, el a fost detaşat de la MAI la DIICOT, unde a lucrat ca specialist în combaterea terorismului.

În cadrul pachetului de măsuri cu aplicabilitate imediată, inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, general locotenent Dorel Grădinaru a primit alte sarcini, în cadrul Direcției Generale de Management Operațional din MAI, iar atribuțiile funcției de inspector general al IGAv vor fi preluate de către general de flotilă aeriană ION Cristinel Reliu, din cadrul MApN, începând cu data de 23 decembrie 2014. Noul inspector general al IGAv al MAI va avea ca adjunct pe comandor MACHEDON Laurențiu.

Generalul de flotilă aeriană ION Cristinel Reliu a fost în perioada 2011-2014 comandant al Bazei 90 Transport Aerian — MApN, ultima funcție ocupată în cadrul MApN fiind de șef Instrucție și doctrină în cadrul Forțelor Aeriene Române. Generalul de flotilă aeriană ION Cristinel Reliu este un pilot experimentat, având la activ peste 3.000 de ore de zbor, fiind instructor de zbor din anul 1999.

Comandorul MACHEDON Laurențiu a ocupat funcția de comandant al Grupului Logistic din cadrul Bazei 90 Transport Aerian — MApN, este inginer de bord din anul 2007, fiind absolvent al Academiei Tehnice Militare, promoția 1990.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult