Acasa Top SecretArmata Efectul Deveselu: Medvedev ameninţă cu un nou Război Rece

Efectul Deveselu: Medvedev ameninţă cu un nou Război Rece

scris de M.A.
2 afisari

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a atenţionat miercuri că Rusia ar putea renunţa la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu SUA şi dezvolta propriile arme ofensive, în cazul în care nu se va ajunge la niciun acord cu Washingtonul asupra scutului american antirachetă din Europa, relatează AFP şi Reuters.

Medvedev ameninta cu un nou Razboi Rece (foto armybase.us)

Medvedev ameninta cu un nou Razboi Rece (foto armybase.us)

În cadrul celei mai mari conferinţe de presă de când este preşedinte, susţinută la Skolkovo, în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a atras totodată atenţia asupra riscului unei întoarceri la Războiul Rece, transmite Agerpres. Dacă SUA continuă să-şi dezvolte proiectul de scut antirachetă în Europa de Est, în ciuda protestelor Rusiei, Moscova ar trebui ‘să ia măsuri de retorsiune, pe care am prefera, sincer, să le evităm’, a declarat Medvedev.

„Ar fi în acest caz vorba de posibilitatea de a dezvolta potenţialul ofensiv al capacităţilor noastre nucleare. Ar fi un scenariu foarte prost. Ar fi un scenariu care ne-ar face să revenim la perioada Războiului Rece„, a atenţionat el. Preşedintele rus a evocat de asemenea posbilitatea de a abandona tratatul ruso-american de dezarmare nucleară (START2), intrat în vigoare în acest an, în ipoteza în care scutul american antirachetă din Europa va fi desfăşurat fără consultarea Rusiei.

1 comentariu

florin15 19-05-2011 - 18:14

amerika a făcut puncte cu rachete în Cehia, Polonia. acestea pot atinge Moscova în vreo 20 de minute. Le-a spus la ruşi să fie liniştiţi că nu sînt împotriva lor. Împotriva cui sînt atunci? Mai au şi prin Turcia şi le spun ruşilor că nu împotriva lor sînt. Chiar îi ia de tînpiţi pe ruşi? Chiar ne ia pe noi dde tîmpiţi şi ne spune amerika că rachetele alea din Europa sînt acolo degeaba?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult