Acasa Top SecretArmata UPDATE Elicopter militar prăbuşit – Armata a anunţat numele victimelor

UPDATE Elicopter militar prăbuşit – Armata a anunţat numele victimelor

scris de M.A.
23 afisari

UPDATE, ora 15,40 -Ministerul  Apărării a  făcut publică identitatea victimelor accidentului. Aceste sunt: căpitan-comandorului Mitică Docuz, maistrului militar Cătălin Topoliceanu, maistrului militar Viorel Cojocaru şi studentul Ştefan Coropeţchi.

Căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii. Maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil. Maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil. Studentul, în anul întâi, Ştefan Coropeţchi avea 19 ani şi era necăsătorit

UPDATE:Un elicopter militar de tipul IAR 316 al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc s-a prăbuşit joi, 5 iulie, în jurul orei 12.00, în apropiere de Buzău.La bordul elicopterului, care executa un zbor de antrenament, se aflau patru militari: trei membri ai echipajului şi un student din cadrul şcolii”, anunţă MApN.

“Ministrul Apărării naţionale a ordonat ca o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene să demareze o anchetă pentru cercetarea împrejurărilor producerii accidentului.De asemenea, Parchetul Militar a fost sesizat în acest caz”.

În accidentul aviatic produs joi, 5 iulie, în apropiere de Buzău, şi-au pierdut viaţa toţi cei patru militari aflaţi la bordul aeronavei. Elicopterul militar, tip IAR 316 B, al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la scurt timp după aceasta, în zona localităţii Poşta Câlnău, la 5 km de bază. Din ordinul şefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reţinute la sol toate aeronavele de tip IAR 316 B, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. De asemenea, au fost luate imediat măsuri pentru securizarea zonei de impact.
Ministrul apărării naţionale îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi este alături de familiile celor patru militari.
O comisie  a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic, iar rezultatele anchetei Parchetului Militar vor fi făcute publice la finalul cercetărilor

UPDATE: La bordul elicopterului se aflau patru persoane: trei membri ai echipajului şi un student. Cei patru au decedat.

UPDATE Din primele informaţii este vorba despre un elicopter IAR 316.

UPDATE Accidentul de la Baza Boboc din judeţul Buzău unde joi s-a prăbuşit un elicopter de antrenament s-a soldat cu trei victime, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.

Un elicopter de antrenament de la Baza Aeriană de la Bobocu din judeţul Buzău s-a prăbuşit joi în apropiere de DN 2 E 85.

Elicopter prabusit IAR-316

Elicopter prabusit IAR-316

Se pare că există victime. O echipă de anchetatori a pornit spre locul accidentului, au declarat surse oficiale.

Din primele informatii, se pare ca elicopterul s-a prabusit pe un camp, in apropierea drumului european E85. In elicopter s-ar fi aflat trei militari.

Elicopterul IAR 316 B a intrat în serviciul Forţelor Aeriene începând cu anul 1971.

Date tehnice

Instalaţia de forţă: un motor turbopropulsor Turbomeca Artouste, cu o putere de 550 CP.

Dimensiuni::

– Lungimea: 12,82m;

– Înălţimea: 2,97m.

– Lăţimea fuselajului: 2,6m.

– Diametrul rotorului principal: 11,02m.

Greutatea:

– Greutatea gol: 1050kg;

– Greutatea maximă la decolare: 2200kg.

Armament:

– 200 kg de acroşaje exterioare, ce pot include rachete antitanc dirijate, blocuri de proiectile reactive, bombe clasice, gondole cu mitraliere, gondole radiohidroacustice.

Sarcina utilă: 650 kg.

Echipaj: 3.

Performanţe:

Viteza maximă: 210km/h;

Plafonul static: 3200m;

Distanţa maximă de zbor: 495km.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult