Acasa Top SecretArmata Elveţia va cumpăra 22 de avioane JAS-39 E/F Gripen

Elveţia va cumpăra 22 de avioane JAS-39 E/F Gripen

scris de D.S.S.
9 afisari

Guvernul elveţian a selectat Gripen ca viitor avion de luptă multirol pentru dotarea Forţelor Aeriene Elveţiene.

Elveţia va cumpăra 22 de avioane JAS-39 E/F Gripen

Alegerea Elveţiei confirmă faptul că Saab este lider de piaţă în domeniul apărării şi securităţii, precum şi faptul că Gripen este un avion de luptă de talie mondială, care oferă cea mai bună valoare în raport cu preţul”, a declarat Håkan Buskhe, CEO şi Preşedinte Saab.

Potrivit informaţiilor din presa elveţiană, SAAB va livra 22 de aeronave JAS-39 E/F Gripen, iar valoarea contractului este estimată la 3,2 miliarde dolari.  Suedezii s-au aflat în competiţie cu cei de la Eurofighter şi Dassault.

Potrivit informaţiilor oficiale difuzate de SAAB, “programul Gripen va crea un parteneriat pe termen lung între Elveţia şi Suedia. Saab oferă Elveţiei o cooperare industrială strategică pe termen lung, care vizează crearea de locuri de muncă în domeniul tehnologiei de vârf, transferul de tehnologie şi generarea de afaceri pentru export. Saab este pregătită să înceapă negocierile şi aşteaptă următoarele etape ale procesului de achiziţie. În prezent, Gripen se află în serviciul Forţelor Aeriene din Suedia, Republica Cehă, Ungaria, Africa de Sud şi Thailanda. Empire Test Pilots’ School (ETPS) din Marea Britanie utilizează Gripen ca platformă avansată de zbor pentru piloţii de încercare din întreaga lume. De asemenea, Saab asigură cu succes programe de cooperare industrială în Republica Cehă, Ungaria şi Africa de Sud.”

1 comentariu

TOM Cc 01-12-2011 - 08:09

Elvetienii sunt baieti destepti !! Cumpara avioane noi ,pe cand noi o sa luam niste vechituri care peste cativa ani vor incepe sa cada ca mustele !! SPAGA la cine se duce domnilor ???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult