Acasa Top SecretArmata Erdogan i-a prezentat lui Putin scuze pentru doborârea avionului militar rus

Erdogan i-a prezentat lui Putin scuze pentru doborârea avionului militar rus

scris de D.S.S.
38 afisari

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a trimis o scrisoare omologului său rus Vladimir Putin în care exprimă scuze pentru doborârea, în luna noiembrie, a unui avion militar rus în apropierea graniței turco-siriene, relatează luni Reuters, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Mig-29-fighter-jet-in-blue-skyReprezentantul președinției ruse a declarat că, în scrisoarea respectivă, șeful statului turc afirmă că va face tot posibilul pentru restabilirea relațiilor între Moscova și Ankara și că Turcia este pregătită să acționeze împreună cu Rusia pentru combaterea terorismului.

”În scrisoare se afirmă, în special, că Rusia este un prieten și partener strategic al Turciei, cu care autoritățile turce nu doresc să strice relațiile”, se menționează în declarația Kremlinului. De asemenea, este citat președintele turc: „Doresc încă o dată să-mi exprim compasiunea, să transmit sincere condoleanțe familiei pilotului rus care a murit și să spun ‘Îmi pare rău’ ”.

După doborârea avionului militar rus, Rusia a impus restricții comerciale Ankarei. Vladimir Putin declara la vremea respectivă că aceste măsuri nu vor fi ridicate decât cu condiția ca Erdogan să prezinte scuze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult