Acasa Top SecretArmata Eurofighter Typhoon sarbatoreste 250 de livrari

Eurofighter Typhoon sarbatoreste 250 de livrari

scris de Ziua Veche
3 afisari

Programul Eurofighter, care a inregistrat 50 de avioane livrate clientilor sai in cursul anului, a ajuns la un nou punct de referinta, odata cu livrarea celui de-al 250-lea avion. ISO38 a fost predat Fortelor Aeriene Italiene in cadrul unei ceremonii desfasurate in baza aeriana din Pratica di Mare. Avionul se va alatura Escadrilei 311 si va lua parte la misiunile acesteia.

Eurofighter este cel mai mare program industrial din Europa, iar colaborarea dintre cele patru Natiuni Partenere, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie a dus la aparitia unei industrii aerospatiale independente si de succes.

Enzo Casolini, CEO Eurofighter, a declarat: “Aceasta este una din cele mai importante etape ale programului Eurofighter Typhoon. Livrarea celui de-al 250-lea avion face ca Typhoon sa aiba in serviciu mai multe unitati decat orice alt avion de lupta multi-rol de generatie noua si demonstreaza cat de eficient este cu adevarat programul Eurofighter”.

Astazi, Eurofighter Typhoon este cel mai avansat avion de lupta multi-rol din lume si livreaza regulat celor patru natiuni partenere noi unitati incepand cu 2003, cand a fost primit primul avion. Pe langa Natiunile Partenere, primul client de export al programului, Austria, a primit ultimul avion, al 15-lea, in Septembrie 2009 si, incepand cu Iunie 2009, au demarat livrarile catre Arabia Saudita.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult