Acasa Top SecretArmata Eurosatory se deschide luni în Franţa (Galerie FOTO)

Eurosatory se deschide luni în Franţa (Galerie FOTO)

scris de D.S.S.
879 Afisari

Ideea consolidării industriei europene de apărare terestră revine în atenţie cu ocazia deschiderii luni, în apropiere de Paris, a Salonului de apărare şi securitate Eurosatory, unul din cele mai mari din lume.

Philippe Burtin, preşedintele Consiliului de administraţie al Nexter, fabricantul francez de tancuri şi tunuri, a relansat proiectul la o întâlnire cu presa specializată, înaintea deschiderii expoziţiei, informează AFP. Eurosatory, care are loc o dată la doi ani, va găzdui până vineri peste 1.400 de expozanţi, dintre care 69% internaţionali, la Villepinte, la nord de Paris. Se doreşte a fi cea mai mare expoziţie în domeniul apărării terestre din lume.

De la crearea în anul 2000 a gigantului aeronauticii şi apărării EADS, prin fuziunea industriilor franceză, germană şi spaniolă, consolidarea industriei europene a stagnat. Noul preşedinte francez Francois Hollande doreşte să o relanseze.Noi dorim să creăm un actor european în domeniu pentru a face faţă creşterii în putere a unor actori din ţări emergente, precum China, Turcia sau Coreea, a spus Burtin.
Noii actori ameninţători despre care vorbeşte Burtin expun practic toţi la salon, unde vor fi reprezentate 53 de ţări. Turcia şi Coreea au pentru prima dată un pavilion naţional, notează AFP.
Una din evoluţiile pe care această expoziţie rezervată profesioniştilor vrea să o pună în valoare este orientarea industriilor de apărare, confruntate cu reduceri ale bugetelor militare, spre sectorul mai profitabil al securităţii.

În securitate, nu este vorba doar de securitatea statului, ci şi de securitatea privată: este vorba de întreprinderile private care îşi securizează platformele petroliere, de lanţurile hoteliere sau cluburile de vacanţă”, a explicat Patrick Colas des Francs, comisar general al salonului, într-o conferinţă de presă de prezentare. Colas estimează că această piaţă se va dezvolta într-o manieră considerabilă în viitor.
Cifra de afaceri este estimată la 50 de miliarde de euro la nivel mondial şi doar câteva sute de milioane pentru Franţa, ceea ce lasă bune perspective de dezvoltare, a subliniat Bernard Refalo, responsabil al Asociaţiei industriilor de apărare terestră sau de securitate terestră sau aeroterestră (GICAT), organizatorul expoziţiei.

1 comentariu

ciufulici 09-06-2012 - 23:23

Ce misto e elicoptericiu ala mic! ZIUA AR TREBUI SA CUMPERE UNU.
Si sa-l inchirieze cu ora, sa-l manevram de la tastatura, sa vedem si noi ce mai face Urbos prin gradina, si acum ca-i stim adresa si lui Ciu Huhu, sa-i vedem livada aia faimoasa.
Nu stiu daca-i suficient de mic sa-l furisam la geamul de la baie la doamna Udrea, dar daca ar fi, ar face milioane.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult