Acasa Top SecretArmata Exercițiu NATO în Europa de Est. Unde are loc

Exercițiu NATO în Europa de Est. Unde are loc

scris de D.P.
5 afisari

NATO a anunțat organizarea unui exercițiu comun de amploare, în Europa de Est. Acesta va fi găzduit de țările baltice, Polonia și Germania. Circa 2.000 de militari participă la acest exercițiu, printre care americani, italieni, canadieni, bulgari și germani. 

Exercițiu NATO în Europa de Est.

Exercițiu NATO în Europa de Est.

Exercițiul intitulat Steadfast Javelin a început la 1 septembrie și se va încheia la 10 septembrie, fiind incluse pe agenda NATO de câteva luni.

Scopul oficial al exercițiului este „să îmbunătățească interoperabilitatea operațiunilor complexe” și în special a operațiunilor aeropurtate, a anunțat Ministerul estonian al Apărării.

„Evident, există o legătură cu criza din Ucraina” și „faptul că exercițiul se derulează indică ferm că NATO este pregătită să apere oamenii și integritatea teritorială a statelor membre”, a declarat generalul Hans-Lothar Domrose, un înalt oficial NATO, responsabil pentru exercițiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult