Acasa Top SecretArmata Exerciţiu tactic cu rachete Iskander-M

Exerciţiu tactic cu rachete Iskander-M

scris de D.S.S.
278 afisari

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse a informat, pe 16.07.2020, că subunităţi aparţinând marii unităţi de rachete din Osetia de Nord a Armatei 58 arme întrunite au început executarea unui marş către un poligon din Ţinutul Stavropol, unde urmează să participe la un exerciţiu tactic.
La activităţile planificate de pregătire pentru luptă vor lua parte peste 500 de militari, precum şi aproximativ 100 de unităţi de tehnică militară, între care şi complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M.
După finalizarea marşului către raioanele indicate, militarii vor amenaja poziţiile de foc, vor aduce tehnica militară în stare de întrebuinţare şi vor executa lansări electronice de rachete cu complexele Iskander-M asupra unor ţinte ale adversarului, aflate la o distanţă de până la 500 de kilometri.
Complexul de rachete operativ tactice Iskander-M este destinat pentru distrugerea lansatoarelor multiple de proiectile reactive ale adversarului, a mijloacelor de apărare antiaeriană şi antirachetă, a avioanelor şi elicopterelor pe aerodromuri, a punctelor de comndă şi a obiectivelor de infrastructură. În compunerea complexului se află două tipuri de rachete: balistice şi de croazieră.
Comentariul autorului: Subunităţile participante la exerciţiu aparţin Brigăzii 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.
În sudul Federaţiei ruse sunt dislocate trei brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander-M, câte una pentru fiecare armată de arme întrunite. Pe lângă brigada de la Mozdok, în regiune se mai află Brigada 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol şi Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk.
Forţele Terestre ale Federaţiei Ruse dispun, în total, de 12 brigăzi de rachete Iskander-M. Dintre acestea, 10 au existat şi anterior, fiind dotate cu complexe de rachete Tochka-U, iar două au fost înfiinţate în ultimii ani, ca urmare a constituirii Armatei 1 Tancuri în Regiunea Militară Vest şi a Armatei 8 arme întrunite în Regiunea Militară Sud.
Încă o brigadă de rachete Iskander-M este formată în cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Baltică şi este dislocată în Regiunea Kaliningrad.
Complexele Iskander-M întrebuinţează cel puţin şapte tipuri de rachete balistice şi de croazieră. Principalele versiuni ale acestora sunt 9M723 pentru racheta balistică şi 9M728 şi 9M729 pentru rachetele de croazieră.
Racheta de croazieră 9M729 a reprezentat unul dintre motivele retragerii SUA din Tratatul INF (privind interzicerea rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune). Reprezentanţii americani au acuzat partea rusă că acest tip de rachetă are o bătaie mai mare de 500 de kilometri, fapt interzis de tratat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult