Explozie DEI: Militar român rănit în Afganistan | Ziua Veche
Acasa Top SecretArmata UPDATE – Explozie DEI: Militar român din Batalionul 2 Manevră rănit în Afganistan

UPDATE – Explozie DEI: Militar român din Batalionul 2 Manevră rănit în Afganistan

scris de D.S.S.
5 afisari

UPDATE, ora 13,27 – Starea de sănătate a caporalului Dragoş Vasile Dobra rănit duminică, 23 septembrie, în misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, este bună.

Militarul a fost transportat de la spitalul militar din baza Lagman la cel din Kandahar unde a fost evaluat clinic şi investigat paraclinic de medici specialişti care au confirmat că militarul este în afara oricărui pericol.

Caporalul Dragoş Vasile Dobra a fost vizitat de către comandantul  Comandamentului Regional de Sud (RC-South), generalul-maior James Huggins,  care a adus mulţumiri militarului pentru profesionalism şi curaj, batalionului din care provine, precum şi Armatei României.

————————————-

Caporalul Dragoş Vasile Dobra, aflat în misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit, duminică, în jurul orei 15,30 (ora României), în urma exploziei unui dispozitiv improvizat.

Explozie Afganistan militar roman ranit

Explozie DEI: Militar român grav rănit în Afganistan

Potrivit unui comunicat al MApN, militarul executa misiunea împreună cu alţi camarazi din Batalionul 2 Manevră şi a fost singurul rănit în urma incidentului.

După acordarea primului ajutor la faţa locului, acesta a fost transportat imediat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman. Din primele investigaţii medicii au transmis că este stabil hemodinamic.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult