Acasa Top SecretArmata Explozie la bordul unui submarin militar indian (video)

Explozie la bordul unui submarin militar indian (video)

scris de D.S.S.
11 afisari

O explozie s-a produs miercuri dimineaţa la bordul unui submarin militar indian, INS Shindhu Rakshak, aflat la chei în Mumbay (coasta de vest), provocând un incendiu, în timp ce 18 persoane se aflau la bord, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pentru AFP.

INS Sindhu Rakshak -  explozie submarin indian

INS Sindhu Rakshak - explozie submarin indian

„Cauza exploziei este necunoscută”, a declarat purtătorul de cuvânt Narendra Kumar Vispute, adăugând că echipe de salvatori căutau 18 persoane care se aflau la bordul acestui submarin cu propulsie diesel-electrică, modernizat recent.

Postul de televiziune NDTV a difuzat imagini neclare cu o explozie puternică, puţin după miezul nopţii, în care se văd flăcări deasupra şantierului naval. Scafandri au fost trimişi să caute persoanele care lipseau la apel, după stingerea focului, a adăugat purtătorul de cuvânt. „Nu înregistrăm victime confirmate, pentru moment”, a continuat el.

INS Sindhu Rakshak, care tocmai fusese renovat şi modernizat de Rusia, s-a scufundat parţial, „doar o porţiune (a navei) fiind vizibilă la suprafaţă”, se arată într-un comunicat al armatei.

Accidentul are loc după câteva zile de la anunţarea lansării primului portavion conceput şi construit în India şi începerea testelor primului submarin nuclear indian. New Delhi investeşte miliarde de dolari în modernizarea echipamentului său militar. O parte din acesta datează din perioada fostei Uniuni Sovietice.

2 comentarii

pathfinder 14-08-2013 - 11:23

„tocmai fusese renovat şi modernizat de Rusia”
🙂

urbos 14-08-2013 - 18:06

Un alt jeg zicea ca nici pomeneala de implicarea rusilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult