Acasa Top SecretArmata EXPOMIL 2013. Arma românească de asalt cal 5.56 mm şi Gepard GM6 Lynx VIDEO

EXPOMIL 2013. Arma românească de asalt cal 5.56 mm şi Gepard GM6 Lynx VIDEO

scris de M.A.
154 afisari

Arma de asalt calibrul 5.56 mm şi arma Gepard GM6 Lynx, calibrul 12,7 mm (cal .50), ambele produse la Cugir, se numără printre vedetele româneşti de la Expomil 2013.

Expomil 2013. Arma românească de asalt cal 5.56 mm şi Gepard GM6 Lynx VIDEO

Expomil 2013. Arma românească Gepard GM6 Lynx

Gepard GM6 Lynx este o armă fabricată la Cugir şi costă între 8000- 10000 de dolari. Deşi conceptul este de origine maghiară, cunoscând diferite etape de dezvoltare în ţara vecină în ultimele două decenii, licenţa a fost cumpărată de firma privată românească CRIABO Defense & Security, care a început să o producă în România împreună cu RomArm, Cugir şi IOR Bucureşti.

Potrivit Rumaniamilitary.ro, Gepard GM6 Lynx înglobează materiale de ultima generaţie, având o greutate de 11,5 kg iar sistemul de ochire este produs de IOR Bucuresti. Arma GM-6 Lynx poate ataca ţinte aeriene în zbor planat la joasă înălţime, vehicule şi ţinte uşor blindate, adăposturi, clădiri, echipamente radio-electronice, sisteme de artilerie sau lansatoare de rachete pe o raza de 600-800m, raza maximă de neutralizare a ţintelor fiind 1,8 km.

Datorită greutăţii reduse, arma este uşor transportabilă de trupă şi poate fi folosită şi în zone urbane pentru a bloca căi de acces, având forţa de oprire a autovehiculelor, dar şi pentru a demola ziduri sau ataca ţinte adăpostite în clădiri. Cei mai interesaţi de achiziţionarea acestei arme produsă la Cugir sunt americanii.

Arma de asalt românească cal. 5,56 mm la Expomil 2013

Expomil 2013. Arma românească de asalt cal 5.56 mm

Expomil 2013. Arma românească de asalt cal 5.56 mm Cugir (foto: RESBOIU.ro)

Fabrica de Arme Cugir a conceput prima armă de asalt exclusiv românească, destinată în special militarilor români. “Are un sistem de schimbător de focuri ambidextru, care poate fi acţionat de pe ambele părţi. Are un sistem de armare care poate fi acţionat egal din orice parte. Este dotată cu şină pe care se poate monta orice sistem de ochire”, a declarat pentru ProTV, Zoli Cristea, de la fabrica de arme Cugir.

Potrivit acestuia, arma are calibrul 5,56 mm (standard NATO) şi este aproape de omologare, după ce a trecut prin teste în teatrele de operaţiuni din Afganistan. Ulterior, ar urma să intre în dotarea Armatei Române şi va fi propusă şi pentru export.

2 comentarii

digital 27-09-2013 - 17:39

acest lynx îți va rupe umărul în secunda unu!
este o armă de șasiu nu de trăgător individual!
păcat că specialiștii de la trupă, ori nu mai sunt ori nu sunt consultați!!!

IngerAlbastru 28-09-2013 - 03:13

Azi nu e la moda sa fie ceva chiar pe masura celui care-l va folosi acel bun!!!
E fabricat, arata estetic in categoria respectiva de marfa, pretul cred ca va fi la fel de rezonabil, clienti sint prin zona destui ca nu pe maidanezi o sa-l testeze … etc.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult