Acasa Top SecretArmata Extremiștii islamiști din Irak şi armele achiziționate din România

Extremiștii islamiști din Irak şi armele achiziționate din România

scris de D.S.S.
18 afisari

Servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremiștilor Statului Islamic (SI) din Irak, achiziționate inclusiv din România, a declarat marți o sursă militară agenției RIA Novosti, potrivit site-ului în engleză al agenției de presă ruse.

Extremiștii islamiști din Irak şi armele achiziționate din România

Extremiștii islamiști din Irak şi armele achiziționate din România

Servicii de securitate occidentale au fost responsabile pentru alegerea unor furnizori +de încredere+ din țările vest-europene, pentru transferuri de bani și transport și furnizare de provizii +umanitare+ letale în Orientul Mijlociu. De la începutul anului 2013, armament greu a fost achiziționat din Bulgaria, Croația, România și Ucraina”, a afirmat această sursă.

Potrivit sursei, transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete și muniții au fost achiziționate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croația, tancuri și arme de foc din România, iar vehicule de infanterie din Ucraina.

Livrările au fost efectuate începând din 2013 de firme create special pentru aceste contracte. Contractele nu menționau beneficiarii reali ai transporturilor, ci alte țări și companii ca destinație finală pentru livrări. Este interesant de observat că după ce au jucat un rol important în înarmarea militanților SI, Statele Unite au efectuat recent o serie de atacuri aeriene împotriva acestor militanți și aliaților lor, ajutând forțele kurde, notează RIA Novosti.

Statul Islamic, cunoscut anterior ca Statul Islamic în Irak și Levant (ISIS), este un grup sunit ce luptă în Siria și a lansat o ofensivă în Irak în iunie. Grupul a cucerit o mare parte din țară, cu scopul de a lua cu asalt Bagdadul. De asemenea în iunie, grupul a proclamat un califat la granița Irak-Siria.

6 comentarii

BULA 13-08-2014 - 08:56

E manareala a banditilor care lucreaza la CIA.

UnUL 13-08-2014 - 10:35

Parcă poate cineva crede ce spun rușii!

MI-5 13-08-2014 - 11:55

da, dar sunt suspect de bine inarmati…

tomi 13-08-2014 - 22:42

Urbos? tu nu ai nimic de comentat? din cate stiu esti un bun specialist in afaceri cu armament vandute gruparilor islamice teroriste. Nu cred ca mai ai chiar multe zile de trait bestie.

digital 13-08-2014 - 23:04

comments are closed!

tomi 13-08-2014 - 23:28

Pai normal ca te zgarie in gat = Armata, Servicii Secrete, Investigatii=
ca si asociat de afaceri cu urbos te dor hemoroizii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS