Acasa Top SecretArmata Fără pilot. Neuron-ul european, la primul zbor VIDEO

Fără pilot. Neuron-ul european, la primul zbor VIDEO

scris de M.A.
0 afisari

Un prototip al viitorului avion european fără pilot Neuron a efectuat, sâmbătă, primul zbor, decolând de la o bază din sudul Franţei, anunţă Dassault Aviation.

Neuron-ul european, la primul zbor

Fara pilot. Neuron-ul european, la primul zbor

Aparatul a zburat timp de 25 de minute, sub supravegherea a doi piloţi, aflaţi în centrul de comandă de la sol. „Acest zbor inaugurează viitoarea generaţie de avioane de atac, cu ambiţia păstrării autonomiei europene în acest domeniu”, a comunicat ministerul francez al apărării, transmite RRA.

Avionul Neuron este un prototip după modelul căruia urmează să fie dezvoltate drone de atac cu care vor fi echipate forţele de apărare europene din 2030.

Actualele tipuri de drone care există în lume sunt construite pentru misiuni de supraveghere şi pot transporta câteva rachete de mici dimensiuni, dar sunt departe de a egala performanţele avioanelor de vânătoare. Însă avionul Neuron este proiectat pentru a putea participa la misiuni de distrugere a sistemelor antiaeriene inamice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult