Acasa Top SecretArmata Flota Rusiei caută submarine „inamice” în Marea Neagră

Flota Rusiei caută submarine „inamice” în Marea Neagră

scris de D.S.S.
22 afisari

Nave ale Flotei Rusiei din Marea Neagră, cu baza în Sevastopol (peninsula Crimeea), ieșite miercuri în mare în cadrul unui exercițiu strategic au simulat căutarea de submarine aparținând unui inamic imaginar, a indicat joi serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, într-un comunicat citat de agențiile TASS și RIA Novosti.

Russina-Destroyer-Admiral-Panteleyev-Visits-Shanghai‘În colaborare cu aviația navală, nava de patrulare ‘Pâtlivâi’ și navele mici antisubmarine ‘Suzdaleț’ și ‘Aleksandroveț’ au simulat căutarea unor submarine ale unui inamic convențional în apele Mării Negre‘, se arată în comunicat.
În apele Mării Negre se află o flotilă de şase nave NATO, între care crucişătorul american USS Vicksburg. La începutul lunii martie a fost anunţat că acestea vor efectua exerciţii cu flota din România, Bulgaria şi Turcia, relevă TASS.

Crucişătorul american şi patru fregate din Canada, Turcia, Italia şi România au efectuat un amplu exerciţiu la începutul acestei săptămâni în Marea Neagră. În prezent, ‘navele NATO nu desfăşoară manevre reale’, iar ‘prezenţa lor în Marea Neagră reprezintă mai mult un gest demonstrativ’, a declarat miercuri o sursă din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră pentru agenţia de presă TASS, adăugând că navele aliate au vizitat doar portul Constanţa din România şi nu au intrat în alte porturi.

Navele NATO nu au reacţionat în niciun fel la manevrele Flotei ruse din Marea Neagră, conform sursei agenţiei oficiale de presă a Moscovei, citată miercuri de publicaţia ‘Argumentî i faktî’. Flotila Alianţei Nord-Atlantice nu efectuează exerciţii propriu-zise, ci îşi perfecţionează gradul de manevrabilitate şi de ‘încolonare’.

Potrivit unui oficial militar rus, citat sub rezerva anonimatului de ‘Argumentî i faktî’, ‘niciun fel de ciocniri între navele ruse şi cele occidentale nu se vor produce în apele Mării Negre’.

În acest sens, acelaşi oficial rus a menţionat că navele Flotei Rusiei din Marea Neagră şi cele ale NATO sunt situate în zone diferite. Manevrele marinei ruse se desfăşoară în partea centrală şi de est a Mării Negre, în timp ce navele NATO se află în partea de vest a Mării Negre – între Varna (Bulgaria) şi Constanţa (România). Agenţia rusă de presă nu menţionează durata manevrele Flotei Rusiei din Marea Neagră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult