Acasa Top SecretArmata Forțele Aeriene Suedeze au nevoie de avioane de luptă noi

Forțele Aeriene Suedeze au nevoie de avioane de luptă noi

scris de D.S.S.
13 afisari

Aviația militară suedeză are nevoie de 80 de avioane de luptă Gripen noi, pentru a înlocui flota învechită pe care o deține în prezent. Ministerul Apărării din Suedia a precizat că are nevoie de 60 – 80 de avioane, deoarece programul de modernizare a sistemului de avioane de luptă nu va începe mai devreme de 2020 și va dura aproximativ 10 ani.

JAS-39_Gripen

JAS-39 Gripen

 „Modernizarea avioanelor JAS-39 Gripen este necesară pentru a ne asigura că acest sistem este relevant din punct de vedere operațional și că, pe termen lung, apărarea noastră aeriană va fi printre primele din lume”, au declarat surse din minister. Grupul suedez furnizor de sisteme de apărare și securitate Saab a menționat, într-un comunicat de presă, că aceste modernizări „ar crea loc pentru mai multe arme și pentru mai mult combustibil, fapt ce conduce la o eficiență sporită a aparatului, precum și o durabilitate mai mare”. Saab a mai spus că un radar mai bun și un sistem îmbunătățit de alertare și contra-masuri ar trebui incluse în programul de modernizare a avioanelor de luptă.

9 comentarii

digital 05-03-2012 - 23:57

da unde plm și le-au uzat?!în care război atomic?de trebuie să le înlocuiască…
chăcați ca și noi,numa că ăia chiar au…bani,pe când noi,avem politicieni si partide care ~ei nu permite…ofense si limbaj indecent~

gogu 06-03-2012 - 11:53

le au in stoc de multi ani si trebuie sa si le vinda lor insusi,ca zburat zboara doar la ziua nationala si acolo e uzura mare domle in rest reclama mascata pentru avioane de lupta care n-au luptat real niciodata si nici n-au sansa

copilotul 06-03-2012 - 20:55

pe timp de pace tot trebuie sa faci politie aeriana si sa te antrenezi – faptul ca au uzat airframe-urile inseamna ca pilotii lor chiar zboara foarte mult – daca pana in 2020 toate aceste 80 de avioane se vor apropia de cele 8.000 de ore – chiar e o performanta notabila.

asta mai inseamna ca incepe productia de serie la Gripen E/F – sau NG, cu radar AESA.

.

digital 06-03-2012 - 22:25

politia aeriana se refera la apararea granitelor interioare de intrusi si se face la ordin si in caz de necesitate,nimeni nu zboara de-ampulea asa cum crezi tu ca umbla militienii cu loganurile pe ulite….
iar Suedia nu are granite cu vreun stat ostil(in cel mai rau caz Russia)asa ca vezi ce vorbesti…

apoi antrenamentul se mai face si pe simulatoare,care de regula acopera cam 85-90% din timpul alocat instruirii si perfectionarii tacticilor de lupta aeriana,restul de timp este alocat actiunilor practice si perfectionarii deprinderilor de zbor….
daca era asa cum zici tu trebuiau schimbate de zeci de ori pana acum…ai impresia ca astea sunt jucarii din supermarket,care cand ai chef le dai drumul,asa prin tara???!!!

digital 06-03-2012 - 22:28

in cel mai rau caz rusii,am vrut sa zic ca ar putea fi un potential pericol,nu ca are granite cu Suedia,sa nu fiu gresit inteles…
mersi

copilotul 06-03-2012 - 23:18

nu prea inteleg ce vrei sa spui. avioanele – celula – sunt garantate 8.000 ore. cand le-ai consumat, indiferent cum – razboi, politie aeriana, antrenament, agatat gagici, iti trebuie alt avion.

Suedia, cu marimea pe care o are, e normal sa aiba o aviatie destul de intensiva si numeroasa – e cea mai mare din nordul Europei si principalul rival regional al Rusiei.

digital 06-03-2012 - 23:32

nu pricepi nimic,las-o baltă….

tomi 06-03-2012 - 23:40

Daca Suedia avea avioane de carton tot era suficient pentru aparare.Sau poate au prins granita cu China?

copilotul 07-03-2012 - 00:35

a, ok, deci argumentul e ca rusii nu mai reprezinta mare lucru si ar trebui sa-si desfiinteze aviatia.

posibil, dar aviatia si mai ales industria aviatica nu pot fi trase pe dreapta cand e pauza competitionala si repornite cand se mai trezesc rusii la viata. daca le-ai pierdut, adio, greu se mai refac, tehnologiile nu se mai intorc, know-how-ul.

deja suedezii au redus destul de mult – in timpul razboiului rece Suedia era a 3-a forta aeriana a Europei, cu peste 200 de avioane supersonice de lupta – Draken, apoi Viggen si apoi Gripen.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult