Acasa Top SecretArmata Forţa Navală a UE: Atac aerian asupra bazelor terestre ale piraţilor somalezi

Forţa Navală a UE: Atac aerian asupra bazelor terestre ale piraţilor somalezi

scris de M.A.
9 afisari

Avioanele EU NAVFOR au lansat un atac asupra unor echipamente ale piraţilor pe coasta Somaliei.

EU NAVFOR - atac asupra piratilor somalezi

EU NAVFOR: Atac aerian asupra bazelor terestre ale piraţilor somalezi (foto: eunavfor.eu)

Este pentru prima dată de când statele membre ale UE au autorizat astfel de intervenţii. „O acţiune concentrată, precisă şi proporţionată a fost lansată din aer şi toate forţele s-au întors în siguranţă pe navele de război ale UE„, a anunţat EU NAVFOR într-un comunicat.

„Deşi evaluarea este în desfăşurare, supravegherea zonei în timpul acţiunii indică faptul că niciun somalez nu a fost rănit pe uscat ca rezultat al acţiunii UE„, se precizează în comunicat. Operaţiunea a avut ca ţintă echipamente ale piraţilor, însă comunicatul nu specifică natura ţintei sau locul exact al atacului, transmite Moldpres.

Operaţiunea Atalanta a UE a desfăşurat între cinci şi zece nave de război în largul coastei Somaliei începînd din 2008 pentru a escorta vase care transportă ajutor umanitar şi pentru a împiedica raidurile piraţilor asupra ambarcaţiunilor comerciale care folosesc traseele cunoscute de navigaţie.

Miniştrii de externe din UE au decis în luna martie să extindă Operaţiunea Atalanta până în decembrie 2014 şi să permită navelor de război sau avioanelor să atace echipamente ale piraţilor aflate pe uscat. Totuşi, nu a fost autorizată trimiterea de trupe terestre UE pe teritoriul Somaliei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult