Acasa Top SecretArmata Forţele Aeriene Israeliene revin în România

Forţele Aeriene Israeliene revin în România

scris de M.A.
4 afisari

Forţele Aeriene Israeliene (IAF) vor reveni în România pentru antrenamente în august, la un an după ce şase militari israelieni au murit în urma prăbuşirii unui elicopter în Munţii Carpaţi, relatează Jerusalem Post.

C-130 Hercules  IAF

C-130 Hercules IAF

Potrivit unor surse, un avion de transport de tip C-130 Hercules, aparţinând IAF, va merge în august în România pentru manevre comune. Forţele Aeriene Israeliene nu au mai trimis piloţi în România după ce şase militari israelieni şi un ofiţer român au murit în urma prăbuşirii unui elicopter de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion, în urmă cu un an, în timpul unui exerciţiu militar, transmite Mediafax.

Comandantul IAF, generalul Ido Nehushtan, va merge de asemenea în România, anul acesta, pentru o ceremonie comună în memoria militarilor morţi în accident. Forţele Aeriene Israeliene sunt interesate să continue antrenamentele în România şi în special în Munţii Carpaţi, care sunt cunoscuţi pentru vremea instabilă, vârfurile înalte şi pădurile dese, teren pe care piloţii israelieni nu se pot antrena frecvent. Aceste condiţii sunt similare celor pe care IAF le-ar putea întâlni în operaţiuni viitoare.

În 2006, ministrul israelian al Apărării de la acea vreme, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul său român, care permite IAF să trimită avioane şi militari pentru antrenamente în România.

1 comentariu

Ciu Huhu 15-06-2011 - 15:52

Foarte rau ca revin, sa stea in tara lor Israel !
Cind vor ajunge fortele aeriene ale altor state, in Israel, pentru aceleasi motive din care fortele evreiesti sint in Romania?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult