Acasa Top SecretArmata Forțele Aeriene Române au detectat un balon suspect în sud-estul țării. În zonă au fost trimise două avioane

Forțele Aeriene Române au detectat un balon suspect în sud-estul țării. În zonă au fost trimise două avioane

scris de D.S.S.
224 Afisari

O țintă aeriană asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în sud-estul țării, a fost detectat de sistemul de supraveghere al Forțelor Aeriene Române. În zonă au fost trimise două avioane MiG-21 LanceR, însă echipajele nu au confirmat prezența țintei.

„Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, 14 februarie, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în Sud-Estul României”, precizează MApN.

MApN menționează că autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

„Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord. Aeronavele au fost menținute în zonă, pentru clarificarea situației aeriene, aproximativ 30 de minute, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate”, se arată țîn finalul comunicatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS