Acasa Top SecretArmata Forţele speciale din SUA şi R Moldova, antrenament comun

Forţele speciale din SUA şi R Moldova, antrenament comun

scris de M.A.
4 afisari

Un grup de militari din cadrul forţelor speciale ale Armatei SUA şi din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale a Republicii Moldova au lansat marţi, în premieră, un exerciţiu de antrenament comun.

Fortele speciale din SUA si R Moldova - antrenament comun

Fortele speciale din SUA si R Moldova - antrenament comun

Programul exerciţiului „Joint Combined Exercise Training 2012” include antrenamente la cercetarea specială, planificarea operaţiilor în terenul de luptă, practicarea metodelor de pătrundere în încăperi cu utilizarea substanţelor explozive şi improvizate, precum şi salturi cu paraşuta (sistemele de paraşutare MC-5) din aeronavele aflate în dotarea Armatei Naţionale.

„Instruirea pe care o primim din afara ţării este foarte utilă pentru noi, mai ales în domeniul acţiunilor în teatrele de luptă. Armata SUA are suficientă experinţă în acest domeniu cu care se va împărtăşi în cadrul acestui training. Totodată, sperăm şi colegii americani să preia elemente din pregătirea de luptă a militarilor noştri”, a afirmat maiorul Radu Burduja, comandantul Batalionului cu Destinaţie Specială.

Brian Kemp, comandantul grupului de forţe speciale al Armatei SUA, a mulţumit militarilor Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru ospitalitate. În context, Kemp şi-a exprimat convingerea că colaborarea dintre armatele Republicii Moldova şi a SUA se va consolida prin organizarea diferitor exerciţiilor bilaterale, iar antrenamentul lansat marţi va fi o dovadă în acest sens.

Exerciţiul „Joint Combined Exercise Training 2012” face parte din cadrul Programului Parteneriat pentru Pace şi se desfăşoară în perioada 1-21 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult