Acasa Top SecretArmata Forțelor Aeriene Finlandeze apără România

Forțelor Aeriene Finlandeze apără România

scris de D.S.S.
113 Afisari

Șapte aeronave F/A-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze au aterizat luni, 3 iunie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

          Detașamentul finlandez, constituit din aproximativ 80 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) și aeronavele F-18 Hornet, va executa, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române și militari ai Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru aproximativ două luni.

          Misiunile de Poliție Aeriană au rolul de apărare și asigurare a integrității spațiului aerian al României și contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între toate forțele aliate participante la misiune.

Potrivit NATO Allied Air Command, aceasta este prima desfășurare a Forțelor Aeriene Finlandeze într-o misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO în România. Misiunea a început astăzi cu zboruri de realimentare a avioanelor de vânătoare F/A-18 Hornet de la Baza Aeriană Rissala a Escadrilei Aeriene Karelia către Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România.

„Timp de două luni, avioanele finlandeze se vor alătura unui detașament Typhoon al Royal Air Force și vor avea misiuni de reacție rapidă și vor zbura alături de acestea și de avioanele F-16 românești, securizând în mod colectiv spațiul aerian al NATO și protejand populația României, a declarat locotenent-colonelul Rami Lindström, primul comandant al detașamentului finlandez de la Mihail Kogălniceanu.

„Obiectivul nostru aici, în România, este de a spori integrarea noastră în NATO Air Power prin perfecționarea și aprofundarea cooperării noastre cu Royal Air Force și Forțele Aeriene Române”, a adăugat el subliniind că desfășurarea este o etapă importantă pentru dezvoltarea în continuare a „capacității noastre de a opera de la o altă bază aeriană aliată”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult