Acasa Top SecretArmata Franța a ȋnceput operațiunea militarǎ ȋn Republica Centrafricană

Franța a ȋnceput operațiunea militarǎ ȋn Republica Centrafricană

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Operațiunea militară franceză în Republica Centrafricană, care urmează să mobilizeze până la 1.200 de soldați, a început cu desfășurarea de patrule la Bangui.

Operațiunea militară franceză în Republica Centrafricană, care urmează să mobilizeze până la 1.200 de soldați, a început cu desfășurarea de patrule la Bangui (foto:presstv.ir)

Forțele franceze deja prezente în Republica Centrafricană „au desfășurat patrule în Bangui”, a declarat Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al apărării. „O companie a sosit din Libreville ieri seară, iar astăzi un detașament de elicoptere va fi deasupra zonei”, a  mai spus ministrul, potrivit Agerpres. O companie a armatei franceze cuprinde în general circa 150 de persoane.

Misiunea militarilor francezi, în sprijinul forței africane aflate la fața locului, este de a asigura „un minimum de securitate”, pentru a permite o intervenție umanitară, a adăugat ministrul, potrivit căruia este vorba de ‚securizarea străzilor, a principalelor itinerare”. În paralel, este vorba de a face astfel încât „forțele africane să poată asigura securitatea teritoriului în așteptarea tranziției politice”, a adǎugat Jean-Yves Le Drian. După unda verde dată de ONU, președintele francez, François Hollande, a anunțat joi seară o acțiune militară ‘imediată’ în Republica Centrafricană, precizând că „intervenția franceză va fi rapidă”.

1 comentariu

viper 07-12-2013 - 12:00

oare nu se poate fara razboi ????? parca toata planeta a luato razna

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult