Acasa Top SecretArmata Franţa suspendă livrarea navelor Mistral

Franţa suspendă livrarea navelor Mistral

scris de D.S.S.
5 afisari

Franţa a anunţat că suspendă pe termen nedefinit livrarea port-elicopterelor către Rusia. Decizia îi aparţine preşedintelui francez Francois Hollande care spune că Moscova nu a făcut suficiente eforturi pentru restabilirea păcii în estul Ucrainei.

Mistral

foto: militarytimes.com

Preşedintele François Hollande consideră că situaţia actuală din estul Ucrainei nu permite livrarea navei, astfel că transferul a fost suspendat până la noi ordine”, a comunicat Palatul Elysée.
Pentru moment, Rusia a anunţat că nu va da Franţa în judecată şi se aşteaptă ca Parisul să îşi respecte promisiunile. Franţa a semnat, în 2011, un contract de 1,2 miliarde de euro pentru livrarea a două port-elicoptere de tip Mistral Rusiei. Prima navă trebuia predată la începutul acestei luni.
Prima navă Mistral, Vladivostok, urma să fie transferată Rusiei la jumătatea lunii noiembrie, în virtutea contractului de 1,2 miliarde de euro semnat în iunie 2011 între Moscova şi constructorul naval DCNS.
Pe fondul crizei din Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică, în principal Statele Unite, au cerut amânarea predării navelor Mistral.
În ultimele săptămâni, Francois Hollande a insistat pentru aplicarea în totalitate a armistiţiului din estul Ucrainei.
„Condiţiile pentru predarea navelor nu sunt întrunite, din motive evidente”, a explicat şi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult