Acasa Top SecretArmata Fregata „Regele Ferdinand” a capturat nouă piraţi

Fregata „Regele Ferdinand” a capturat nouă piraţi

scris de M.A.
50 afisari

Fregata „Regele Ferdinand” şi fregata turcă „Gemlik”, au desfăşurat miercuri o acţiune pentru capturarea a nouă persoane suspectate de acte de piraterie, în largul coastelor Somaliei.

Fregata „Regele Ferdinand” a capturat nouă piraţi

Fregata „Regele Ferdinand” a capturat nouă piraţi

Un avion de patrulare suedez, care executa misiuni de inspecţie aeriană în cadrul Operaţiei ATALANTA, a localizat, ieri dimineaţă, un skiff suspect (ambarcaţiune tradiţională de mici dimensiuni), la o distanţă de 420 de mile marine est de Mogadiscio, capitala Somaliei. Comandantul grupării navale EU NAVFOR a trimis urgent în zonă cele două fregate, pentru inspecţie.

După o excelentă cooperare între marinarii români şi cei turci, nouă persoane, suspectate de acte de piraterie, au fost reţinute şi ambarcate la bordul fregatei „Regele Ferdinand”, pentru investigaţii, iar skiff-ul a fost distrus, în vederea prevenirii utilizării acestuia în acte de piraterie.

Vorbind despre succesul acestei misiuni de interzicere a actelor de piraterie navale, contraamiralul Potts, comandantul Forţelor Navale ale Uniunii Europene, a declarat că: “urmare a efortului combinat al forţelor implicate în lupta împotriva pirateriei în regiune, încă o dată, suspecţii piraţi, care atacă şi jefuiesc navele comerciale şi echipajele acestora în Oceanul Indian, au fost găsiţi rapid şi nava lor a fost distrusă. Aşa cum am menţionat în luna octombrie, noi ştim că perioada musonului s-a sfârşit, iar piraţii îşi încearcă norocul pe mare, dar îi avertizăm în mod constant că nu vor avea satisfacţii.

Încă o dată, mesajul meu către piraţi este clar – suntem cu ochii pe voi şi vă vom captura dacă veţi ieşi pe mare. De asemenea, acest mesaj, conform căruia piraţii intenţionează în continuare să acţioneze pe mare, trebuie luat în considerare de către toţi cei implicaţi în lupta împotriva pirateriei, să fie vigilenţi şi bine pregătiţi pentru a acţiona, indiferent dacă sunt din domeniul militar sau industrial.”

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-11-2012 - 15:28

AAi -di mini si …de mini ! O phii intre piratenn si …corsarul nohstru !? ! S-au asta e cu RO. PUII la Bruxxeles si acolo face ACTELE de PIRATERIE contra RO.manica ! Sa -l aduca acasa cu FERDINAND pe PUNTEA de CO.manda impodobit cu ghirlande de CRInZAnteme !

Viorica Ianc 22-11-2012 - 15:32

Saracii flamanzi si poate puturosii somalezi cu skiful lor. Si-au pus-o cu turcii, suedezii si si cu romanii. Mai bine duceau camile de vandut in Egipt.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult