Acasa Top SecretArmata Fregata Regele Ferdinand a pleacat la vanatoare de teroristi

Fregata Regele Ferdinand a pleacat la vanatoare de teroristi

scris de Ziua Veche
8 afisari

Fregata Regele Ferdinand, gata de misiuneFregata Regele Ferdinand a plecat vineri dimineaţă în misiune, în Marea Mediterană. „Regele Ferdinand” va participa, în perioada 1-30 noiembrie, la operaţiunea „Active Endeavour” din Marea Mediterană, unde va executa misiuni specifice de prevenire şi combatere a terorismului şi a traficului ilegal, alături de alte nave aflate sub comandă NATO.

200 de marinari români vor participa la exerciţii şi aplicaţii alături de nave de război ale ţărilor membre NATO. Misiunea reprezintă a şasea participare a Forţelor Navale Române la această operaţiune militară, prin care ţara noastră contribuie activ la sporirea securităţii în Europa.

Marinarii au avut parte de un ceremonial înainte de îmbarcare. Cele mai mari emoţii le-au avut părinţii, soţiile şi copiii celor care au plecat pe mare.

Operaţiunea „Active Endeavour” se desfăşoară sub comanda NATO şi constă în acţiuni de monitorizare a traficului naval şi aerian. Fregata Regele Ferdinand va participa, tot în Marea Mediterană, la un exerciţiu internaţional în care va fi evaluată de înalţi responsabili NATO.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult