Acasa Top SecretArmata Gabi Oprea: 90,2% din pensiile militare au crescut în urma revizuirii

Gabi Oprea: 90,2% din pensiile militare au crescut în urma revizuirii

scris de D.S.S.
4 afisari

Ministerul Apărării Naţionale a definitivat la 1 iunie procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au ieşit la pensie din armată, proces care se derulează în baza prevederilor legii nr. 119/2010 şi a ordonanţei de urgenţă nr. 1/2011″, a spus ministrul Oprea, care a subliniat că datele la care se referă îi vizează strict pe pensionarii cadre militare, care au lucrat în MApN.

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Aşa cum am susţinut de fiecare dată nicio pensie militară mai mică de 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. Mai mult, în urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au crescut„, a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că „pentru 96% dintre pensionarii cu o carieră incompletă, care primeau o pensie de până la 3.000 de lei, pensiile au crescut de asemenea„.

În plus. şi pentru 85% dintre pensionarii cu carieră militară completă şi cu o pensie de peste 3.000 de lei, pensiile au crescut. Desigur, există şi cazuri în care pensiile îşi păstrează cuantumul după revizuire„, a spus Gabriel Oprea.

Ministrul Apărării a precizat că deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie – 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite.

Gabriel Oprea a mai explicat că la data de 1 iunie 2011 erau în evidenţă 77.078 de pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN, dintre care un număr de 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor, fiind vorba despre magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaşi.

Astăzi putem spune că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut, fie că vorbim despre militari în rezervă cu o carieră militară completă sau de cei cu o carieră militară incompletă„, a mai spus Oprea.

Ministrul a mai spus că pensionarii militari au la dispoziţie în continuare un număr de telefon care poate fi apelat gratuit din reţeaua Romtelecom, de luni până vineri, de la ora 8.00 la ora 20.00. Numărul de telefon este 0800808880, iar cei care răspund la acest număr de telefon sunt specialişti de la Direcţia Financiară care oferă explicaţii în legătură cu procesul de revizuire a pensiilor.

Potrivit lui Oprea, până joi au fost înregistrate aproximativ 42.000 de apeluri telefonice.

Cifrele arată foarte clar că procesul de revizuire a fost în favoarea majorităţii covârşitoare a pensionarilor. Sigur, mi-aş fi dorit ca toate pensiile să crească în urma revizuirii. Totuşi, pensiile înregistrează scăderi în urma revizuirii pentru mai puţin de 10% dintre pensionari. Trebuie spus că toţi cei care au ieşit anticipat la pensie în condiţiile ordonanţei de urgenţă nr. 7/1998 au beneficiat, pe bună dreptate, la momentul pensionării, de plăţi compensatorii, precum şi de alte ajutoare prevăzute de legislaţia privind salarizarea personalului militar. Ei au primit pensia anticipată aferentă şi au avut posibilitatea de a practica în continuare alte profesii, ieşind din armată mai devreme. Trebuie avut în vedere şi acest aspect„, a spus ministrul Gabriel Oprea.

El a adăugat că, şi în cazul celor care au ieşit anticipat la pensie din armată şi apoi au lucrat în alte sectoare ca angajaţi civili, perioadele lucrate după trecerea în rezervă se iau în calcul la revizuirea pensiei şi, cu siguranţă, vor rezulta creşteri ale cuantumului pensiei faţă de nivelul din luna decembrie 2010.

Ministrul a mai spus că, pentru a se lua în calcul aceste perioade lucrate, pensionarii militari trebuie să trimită la casa de pensii sectorială a MApN adeverinţele de venit pentru determinarea stagiilor de cotizare ca angajaţi civili, eliberate de casele de pensii teritoriale şi cărţile de muncă în original, din care să rezulte salariul realizat şi faptul că au fost virate la buget contribuţiile de asigurări sociale.

Faptul că peste 90% din totalul pensiilor militare au crescut în urma revizuirii arată că statul român ştie să aprecieze rolul celor care au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii„, a mai declarat Oprea.

25 comentarii

tanase marian 09-06-2011 - 18:44

excelenta voastra domnule general oprea ma numesc,,.m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. va rog sa aveti bunavointa sa mi spuneti de ce dupa recalculare si introducera grupei de munca doi ca civil an ainte de activare si unu la ,,s. t. s. ,, pensia mea a scazut an loc sa creasca,, opinez pentru o problema foarte grava astfel dupa trecerea an rezerva am suferit o hipertensiune uriasa datorata radiatiilor de la s. t. s. si un a. v. c. grav,am fost izolat de medicii de la i. g. p. pe care i am gasit beti an cabinet,,.recent domnule ministru la o recadere a cazuluimeu netratat un derbedeu medic la clinica fundeni m a dat afara an strada cand i am raportat plangandca nu pot sa merg cursic,cazul drama mea de la spitalul mitar al ministerului de interne,,……………………. nu am avut si nu mai am ca rezevist nici un ajutor mitar si medical dealtfel recent am parasit medicul de familie de la m. i. am plecat la policlinica titan,,……… de ce domnule ministru mi se antapla atata ticalosie m am anbolnavit an cei 25 de ani sub drapel,,. de ce excelenta voastra,,.rogdomnii moderatori sa mi asigure o legaturacu dumneavoatraan comunicare,,.sa traiti,,m. m. an rezerva tanase marian,,eu am fost candva domnule coleg de liceu cudomnul general tanase tudor,,…… nu pot sa merg nu am nici o asistenta din partea cuiva,,…….,,tanasemarian251146@yahoo.com,,……….

ion 10-06-2011 - 14:09

“Faptul că peste 90% din totalul pensiilor militare au crescut în urma revizuirii arată că statul român ştie să aprecieze rolul celor care au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii“ dar in acelasi timp este rezultatul interventiei competente a ministrului Oprea care nu si-a dezamagit nici de data aceasta camarazii.

Wiliam 10-06-2011 - 15:51

Asemenea pensionarilor din armata care acum si-au vazut pensiile marite in tabelul afisat pe site-ul acestei insitutiei, si pensionarii ai altor institutii de aparare si ordine publica isi vor primi pensiile marite. O activitate finalizata cu succes de catre personalul financiar al ministerului apararii care a fost implicat in acest lung proces, cu sustinerea si implicarea directa a ministrului Oprea si factorilor de raspundere din Mapn.

Liviu 11-06-2011 - 01:57

Mai nene, nu iti este rusine sa lingi in halul asta aici pe acest forum ?!!! Vorbesti de acelasi Gabita care intrase la gaura cand se parea ca in sfarsit se va indrepta ceva ?! Gabita care statea in expectativa (langa Eufimita) sa vaza ce este cu Rivulutia ?! Care „factori de raspundere”, care „camarazi” ? Aia de au numarat izmene si au contorizat „perioade” ?! Osanale d’astea sa faceti acolo la voi la „garnizoana” nu aici pe acest forum … Nu mai aveti niciun pic de rusine de nimeni si de nimic !

Biliuţă 10-06-2011 - 16:27

Lista lu Oprea

Mă, fraţilor, io nu m-aş fi băgat în vorbă, da văzui p-acilişea fro doi din băieţii lu Oprea. Nu spui care, că să ştie ei. Şi dacă tot vorbiră ei de „intervenţia competentă” a lu Oprea, care ”nu şi-a dezamăgit nici de data aceasta camarazii”, crez că ar fi bine să spui şi io fro câteva, drept mulţămire. De când mă ştiu io, mă roase şi pă mine o ambiţie. Să fiu, dacă nu primul, măcar păntre primii 10%. Nu prea reuşii io până acu şi-mi păru rău. Îmi păru rău, ce mai! Da, iote că, de data asta, mi să împlini visul. Cum auzii io de la tilivizor că băieţii lu Oprea puseră la vedere o listă cu noile noastre pensii, cum dădui fuga să mă benoclez şi io în ea. E drept că nu putui de primaşi dată, că să buluciră alţii înaintea mea, să vază ce şi cum, aşa că, mai de voie, mai de nevoie, cam trebui să aştept.
Mă, fraţilor, da nu îmi păru rău că aşteptai. Că, ce să vezi? Dupe ce scrisei io numărul dosarului de pensie în pătrăţica aia şi-i dădui calculatorului un bobârnac, aşa, ca să-şi facă treaba, apăru şi pensia mea. Şi aia veche, nesimţită, da şi asta de-acu pă care o calculară băieţii lu Oprea, dupe cum le ceru domnii Băsescu şi Boc. Făcui io repede o socoteală, pă deşte, că nu fu deloc greu, şi văzui că-mi scăzu pensia, aia nesimţită, cu fro 500 de lei. Dă-i dracu de 500 de lei, zisei io. Ce ăştia mă făcură pă mine? Important este că, iote, dupe o viaţă, ajunsei şi io păntre primii 10%. Că, parcă aşa zise domnu Oprea, că numa la fro 10% o să le scază pensiile.
Acu, io mă bucurai păntru mine, da să ştiţi că îmi păru rău păntru unu din leatu meu. Că mă sună ăsta şi-mi spuse că lui nici nu-i scăzu, nici nu-i crescu pensia. Rămase bătută în cuie. Niciun bănuţ în plus, niciunul în minus. Drept să spui, nu prea-l crezui. Că cum vine asta, zisei io. Să canoniră băieţii ăştia a lu Oprea atâta amar de vreme şi nu găsiră nimic de care să să lege? Da, când dădui fuga înapoi la listă şi-o luai io aşa, mai pă-ndelete, văzui că are dreptate. Mă, fraţilor, nu e singuru leatu ăsta al meu în situaţia asta, că mai sunt destui pă care Oprea îi puse în încurcătură. Că ăştia, săracii, cu pensia rămasă neschimbată nu pot să să ţie nici cu noi, ăştia 10%, da nici cu ăilalţi care să treziră cu pensiile mărite. Na, că era să spui nesimţite.
Îmi păru rău de ei, nu zic nu. Da, mai rău mi-ar fi părut de mine dacă nu mă regăseam păntre cei 10% pă lista lu Oprea…

Fane Sucitu

ion 10-06-2011 - 19:03

Fane, imi place ca ai humor si nu disperi. Se pare ca leatu nu mai e leat pentru ca ti-a luat-o inainte. Nu ai auzit de unii care creste intr-un an cati altii in trei? Adicatelea v-ati nascut deodata, dar la el a fost altfel de apa in scaldatoare si a evoluat mai cu inflorescente. Pai daca nu-ti regasesti leatul in cei 10% si dupa cum spui nu e nici in cei 90% atunci sigur e in top hundred. Dupa calculele mele e la trei locuri de lady GAGA.
Traiasca leatul si ministrul Oprea!

Peacemaker Twister 10-06-2011 - 18:55

Stimate Domnule Ministru

PROBABIL
Sunteți UN caz ciudat ca și mine! Și ca noi or fi cu miile, sau poate zecile de mii! Eu am acum exact pensia netă pe care am avut-o după ce s-a scăzut impozitul și taxa de sănătate.Deci s-a luat din pensia veche care era ceva peste 3000 ron, s-a trecut ca pensie nouă PENSIA NETĂ, care va fi impozitată și gata treaba!
Vorba unui domn Florian ; IMPOSIBIL! Ce recalculare este aceasta din care rezultă numai potriveli? Potrivelile rezultă când totul se face de formă, din condei, de ochii lumii! Știu sigur că în adeverințele mele de venituri pe care le-am primit și trimis prin CMT Cluj, fără a le verifica decât mai târziu, sunt inadvertențe majore și perioade lipsă. Deci nu se putea face un calcul corect și documentat pe seama lor; ACEASTA ESTE O CERTITUDINE PE CARE O POT DEMONSTRA! În consecință, marea potriveală care rezultă dintre cuantumul net al pensiei vechi cu cea nouă și brută, este că e scoasă din burtă REZULTĂ METODA POTRIVELII(Potriveli ăsta n-o fi vreun șmecher italian) CU CARE SE LUCREAZĂ ÎN GRABĂ LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.Ap.N!
JOS CU MINISTRUL MINCIUNII NATIONALE!
JOS CU GUVERNUL DE PITICULUI INCAPABIL!
JOS CU PREȘEDINTELE BEȚIVAN!

Liviu 11-06-2011 - 01:50

Bineinteles ca nu este decat inca o minciuna a vremurilor acestora … Totul se poate analiza si concluziona foarte simplu: s-au speriat si au cosmetizat pe ici pe colo, prin punctele neesentiale ! Grav insa este altceva: faptul ca cei care s-au batut cu caramizile in piept si s-au dat mari patrioti, mari aparatori ai juramintelor militare, acum s-au culcat iarasi pe pensia neschimbata si nu mai zic nimic … Le-au inchis gurile la loc ! Nedreptatea a ramas, impresia ca s-a indreptat nu stiu ce a ramas si ea, bani tot nu sunt si totul este numai o mocirleala care se intinde ca pelteau si de care nu vom scapa niciodata.

Peacemaker Twister 10-06-2011 - 18:59

Stimate Domnule Ministru al Minciunii Naționale

PROBABIL
Sunteți UN caz ciudat ca și mine! Și ca noi or fi cu miile, sau poate zecile de mii! Eu am acum exact pensia netă pe care am avut-o după ce s-a scăzut impozitul și taxa de sănătate.Deci s-a luat din pensia veche care era ceva peste 3000 ron, s-a trecut ca pensie nouă PENSIA NETĂ, care va fi impozitată și gata treaba! Vorba domnului Florian ; IMPOSIBIL! Ce recalculare este aceasta din care rezultă numai potriveli? Potrivelile rezultă când totul se face de formă, din condei, de ochii lumii! Știu sigur că în adeverințele mele de venituri pe care le-am primit și trimis prin CMT Cluj, fără a le verifica decât mai târziu, sunt inadvertențe majore și perioade lipsă. Deci nu se putea face un calcul corect și documentat pe seama lor; ACEASTA ESTE O CERTITUDINE PE CARE O POT DEMONSTRA! În consecință, marea potriveală care rezultă dintre cuantumul net al pensiei vechi cu cea nouă și brută, este că e scoasă din burtă REZULTĂ METODA POTRIVELII(Potriveli ăsta n-o fi vreun șmecher italian) CU CARE SE LUCREAZĂ ÎN GRABĂ LA CASA DE PENSII SECTORIALĂ A M.Ap.N!
JOS CU MINISTRUL MINCIUNII NATIONALE!
JOS CU GUVERNUL DE PITICULUI INCAPABIL!
JOS CU PREȘEDINTELE BEȚIVAN!

marinel 10-06-2011 - 20:16

Vuvuzelele SCMD-ului s-au trezit din letargie si au reinceput urletele frustrate pe la antene. Valeriu Pricina de exemplu, care mai acum ceva timp ne sfatuia pe noi pensionarii militari sa nu ne ridicam pensiile din card, acum sustine ca nu are nevoie de pensia marita de Oprea. Eu personal ma numar printre bucurosii pensionari cu pensia marita si pentru acest lucru tin sa multumesc atat ministrului Oprea, cat si celor care au fost implicati in desfasurarea acestui proces de recalculare.

Spartacus 10-06-2011 - 21:37

Ma bucur pentru cei ce au pen-siile crescute, dar se pune in-trebarea .. cum s-aup calculat pen-siile astea, pentru ca oricum ai da-o e imâposibil ca sa iti dea aceeasi pensie calculata dupa doua prin-cpii si baye de date diferite, dupa doua algoritmuri diferite. Ca sa nu mâai vorbesc de diferente intre colegi de promâotie iesiti la pensie la aceeasi vechime , su salarii sen-sibil egale de-a kzun-gul carierei. N-ormal ceva diferen-te pot exista , dar nu de milioane. E ceva putred in Danemarca, s-a facu o revizire dupa ureche , cu liste stabilite dinainte, sau dracu stie cumâ , dar nu are nici o logica. L164 a facut o nedreptate, asta face alta . Din- greseala in- greseala spre victoria finala .

Biliuţă 11-06-2011 - 00:14

Nene Spartacus,
Iote-acu venii de la tilivizor unde văzui un film care să făcu, bag samă, dupe numele matale. Îmi plăcu filmu, ce mai. Şi încă nu văzui tot, că acu abia să prinsă Spartacus ăla din film ce şi cum cu stăpânu lui. Că făcu ăsta, stăpânu, cam ce vru cu el şi cu ăilalţi de să bat ca chiorii cu tot felu de arme, ca să-i bucure p-ăia de stau în tribune. Iote-aşa o să ajungeme, nene Spartacus, să ne batem şi noi ca chiorii, adicătelea noi pensionarii militari, ca să-i bucurăm p-alde Băsescu, p-alde Boc, p-alde Oprea şi pă alţii ca ei. Că ei asta vrură de la început. Să ne învrăjbească între noi. Şi răuşiră, nu zic nu.
Da iote ce mă gândesc io. Dacă s-or mai uita şi alţii ca mine la filmu ăsta şi-or pricepe şi ei cam ce pricepui io, că Spartacus o să-i zgândărească p-ăştia de stă cu ei în celulele alea ş-apoi care cu ce i-o pica în mână sare la beregata stăpânului, ca să nu mai fie bătaia lui de joc? Ce zici?
S-auzim de bine!

petrisor 11-06-2011 - 15:04

Am citit cu mare atentie toaate comentariile si observ ca exista pareri impartite, dupa cum este si firesc. Nu am fost fan Oprea, ba chiar l-am urmarit cu scepticism cand afirma ca marea majoritate a pensiilor militare vor creste in urma recalcularii. Se pare ca am fost inspirat si nu m-am afiliat SCMD-ului (am auzit despre o gramada de fapte imorale care ii reprezinta si nu am avut incredere in liderii acestui sindicat), am facut demersurile necesare recalcularii si acum ma bucur de o pensie marita. Nu cu mult dar suficient cat sa pun capul linistit pe perna. Asa ca, eu personal, ii urez ministrului Oprea multa sanatate si succes in activitate.

Biliuţă 12-06-2011 - 00:11

Noapte bună, Petrişor! Dacă îl visezi şi pe Oprea, înseamnă că eşti un om fericit, nu numai liniştit. După cum zici matale, înţeleg că toţi acei care nu au făcut „demersurile necesare recalculării” îşi cam merită soarta dacă primesc pensiile ciunţite rău de tot. Păi, eu n-am întâlnit nicăieri acest criteriu cu „demersurile”. Ori, cumva, îl avea Oprea pus deoparte pentru băieţii ascultători?

Anti-mafia 11-06-2011 - 17:29

Petrisor, in SCMD sunt numai cadre cu grade mari, nu subofiteri. Daca nu esti din tagma lor nu ai ce cauta acolo. Se cunosc bine, din trecut, iar acum au pus bazele unui furt centralizat din cotizatiile si fondurile care se strang la sindicat. Nici acum dupa o jumatate de an nu pot justifica sume mari de bani, si atunci cum sa nu le fie bine? Mircea Dogaru plateste sume mari din visteria SCMD pentru aparitiile la televiziunile moguliste, pentru ca se stie sigur, mai toata lumea plateste,politicienii platesc, sindicalistii platesc, asa ca si asta plateste , nu din banii lui ci din cei ai sindicatului…

Biliuţă 12-06-2011 - 00:26

Eşti matale anti-mafia, anti Dogaru, anti SCMD ş.a.ş.m.d., dar de ce eşti rău şi-l induci pe sărmanul Petrişor în eroare? Ascultă la mine, că sunt om bătrân şi ştiu ce vorbesc! Sunt destui subofiţeri şi maiştri militari înscrişi în SCMD, ba unii dintre ei sunt chiar preşedinţi, vicepreşedinţi sau secretari de filiale. Oricum, Petrişor nu este interesat de acest aspect, el fiind inspirat încă de la începuturile sindicatului. A mirosit el ceva şi de aia nu s-a înscris. Dacă nu a făcut-o atunci, acum, după ce i-a crescut pensia şi pune liniştit capul pe perna plină de bani, în niciun caz nu o să se mai înscrie.
Cu remarca în legătură cu „televiziunile moguliste”, unde trebuie să plăteşti, ca să apari, m-ai lăsat mut. Iote că p-asta n-o ştiam. Înseamnă că din cauza asta nu prea apar pe la „televiziunile moguliste” cei de la PDL? N-or fi avînd bani, săracii de ei…

urbos 12-06-2011 - 00:41

Si ce te freaca grija ma scatofagule ce plateste Dogaru, daca membrii lui de sindicat sint de acord? Mars inapoi in …………………….si mananca. Ti-o fi foame, ……………….. In alta ordine de idei, ……………..pedelist, nu plateste nimeni la televiziuni ……………………………. ………………………

Morkova Vesela 12-06-2011 - 00:53

CARTE DOMNUL DORU-MODERATORU!!!
Io va rog io frumos sa-mi dati passwordu de la server sa-i schimb io lu Urbos nicku in ceva personal reprezentativ ca:
– Superfecalistik
– Pocarel mitititel
etc.
Io va rog io frumos, daca se poate, musai trebuie!

urbos 12-06-2011 - 01:38

Ce faci ji dane iar faci reclamatie? Ti-ai sapat norma la groapa comuna pe ziua de azi, de-ai iesit la suprafata?

Sper ca asta nu va fi considerat mesaj porcos. Cel mult sobolanos…

Doru Dragomir 12-06-2011 - 01:28

Urbos, un singur comentariu porcos daca mai postezi, ai zburat!!!!!

YAAKOV 12-06-2011 - 06:27

Domnule Doru Dragomir, dumneavoastra puteti sa faceti ca cineva care n-are aripi sa zboare ? As vrea sa zbor si eu putin, sa dau o tura pe sus si sa vad cum este. Va rog frumos, daca se poate.

crin 11-06-2011 - 17:56

Nu e adevat. In SCMD se poate inscrie oricine a avut un fel/ tip de grad militar. Poate parea propagandistic la adresa lui Oprea, dar eu ca maistru militar am avut de castigat la pensie desi am fost sfatuit sa nu depun documentatia. Posibil ca mai tarziu sa ma oblige sa restitui ce iau acum in plus, dar docamdata ma folosesc de tot ce primesc.

codul x 12-06-2011 - 07:08

Petrisor, in SCMD sunt numai cadre cu grade mari, nu subofiteri. Daca nu esti din tagma lor nu ai ce cauta acolo. Se cunosc bine, din trecut, iar acum au pus bazele unui furt centralizat din cotizatiile si fondurile care se strang la sindicat. Nici acum dupa o jumatate de an nu pot justifica sume mari de bani, si atunci cum sa nu le fie bine? Mircea Dogaru plateste sume mari din visteria SCMD .HAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAA. v-au cheltuit smenarii banii.Militari-santeti handicapati de platiti si ca pensionari cotizatii? Cine dracului a mai pomenit ca pensionar fiind sa ma inscriu intr-o organizatie -si sa dau din pensie bani.Odata acum pensia calculata nu mai poate nimeni sa-mi influenteze in bine sau rau viata.Decat inflatia.ASTIA care va ademenesc sa cotizati sant niste sarlatani,va jupoaie din pensie nu va adauga cu ceva.

catalin 12-06-2011 - 10:36

Dogaru a scris scrisori si a trimis ultimatumuri domnilor Basescu, Oprea , Boc, Igas si oricui vor muschii dansului De ce ? Ca sa arate prostimii ca banii pe cotizatii sunt cheltuiti judicios si banii pe transport nu sunt inchipuiri. Ca si banii pe protocol. Pai vizita la Cotroceni nu e protocolara ? Presedentia si ministerele nu sunt institutii ale statului ? Ba da . Si vizitarea acestora nu intra in protocol ? Ba intra. Si masa luata cu aceasta ocazie, nu este masa de protocol ? Ba este . Se mai intreaba cineva unde sunt banii sindicalistilor?

Flacarica 12-06-2011 - 10:57

Acum am vazut din cine se compune acest sindicat, sunt fostii securisti si fostii politruci (exemplu –Dogaru si Pricina) din armata care, dupa ce au distrus Romania mai au si tupeul sa ceara ca pensiile lor sa nu scada , in conditiile in care ei au iesit la pensie anticipat nu cu vechime integrala. Dar nu l-am auzit pana acum sa-i planga pe veteranii de razboi, nu l-am auzit sa ia apararea colegilor cu pensii mai mici, pe el l-a interesat de pensioara lui. Toti care au fost secretari de partid prin unitati, care nu au murit intre timp, s-au chemat unul pe celalalt in SCMD, unde fac ce stiu mai bine.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult