Acasa Top SecretArmata Gabi Oprea declanseaza razboiul pensiilor militare

Gabi Oprea declanseaza razboiul pensiilor militare

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Militarii ar putea beneficia de pensii ocupationale separate, de la 1 ianuarie 2011, drept de care se bucura in prezent, dar care nu mai este prevazut in Legea unitara a pensiilor, in urma discutiilor purtate la o intalnire informala, la care au participat ministrii MApN, MAI si Muncii, precum si membri ai asociatiilor de veterani si rezervisiti din Armata si celelalte institutii din sistemul de securitate nationala, parlamentari din comisiile de aparare si munca  ale Parlamentului, din toate partidele, dar si noii „independenti”, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Anghel Iordanescu.

 

Gabi Oprea ne-a declarat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru  ca sistemul de pensii militare sa fie similar cu cel din armatele  NATO . Mai mult, Oprea a plusat si a afirmat ca in cazul in care nu va reusi sa impuna modificari la viitoare lege a pensiilor, astfel incat militarii sa beneficieze de pensii conforme cu riscurile asumate de-a lungul carierei,  va demisiona din functie.

Gabriel Oprea ne-a spus ca in calitate de ministru sustine orice proiect al Guvernului din care face parte, dar in cazul in care Parlamentul nu va tine cont de punctul sau de vedere, va face front comun cu cei acuzati in corpore ca beneficiaza de „pensii nesimtite”, intre care se numara si militarii de cariera.

Ministrul apararii crede ca Romania se afla intr-o situatie exceptionala din cauza crizei economice, iar din acesta cauza se impun  msauri exceptionale pentru depasirea situatiei.

Negocierile de la Haiducului

Intalnirea informala a avut loc joi, la complexul Haiducului, in prezenta ministrului Apararii, Gabriel Oprea, a ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga si a ministrului Muncii, Mihai Seitan.

La intalnire au mai participat Iulian Fota, consilier prezidential si seful Departamentului Securitatii Nationale, generalul locotenent Ion Oprisor, secretarul CSAT, Mihail Vasile- Ozunu, secretar de stat in MApN, generalul maior Gheorghe Savu, directorul DGIA, generalul de brigada  Florian Coldea, prim adjunct al directorului SRI, generalul locotenent Vasilica Sarca, adjunctul directorului SIE, generalul de brigada Gabriel Cretu, adjunctul directorului SPP, generalul locotenent Marcel Opris, directorul STS, precum si toti sefii de directii financiare din sistemul de aparare si ordine publica.

In cadrul discutiilor a fost avansata ideea potrivit careia este posibil ca, de la 1 ianuarie 2011, sa se introduca pensiile ocupationale pentru militari, eventual prin amendamente aduse la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii, care nu vorbeste de pensii ocupationale.
In cadrul intalnirii, ministrii Oprea si Blaga au pus la dispozitia participantilor mai multe documente cu situatia existenta in alte armate si sisteme militare din cadrul NATO sau UE.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult