Acasa Top SecretArmata Gabriel Oprea: Armata trebuie sa fie o forta care sprijina natiunea in momentele de cumpana

Gabriel Oprea: Armata trebuie sa fie o forta care sprijina natiunea in momentele de cumpana

scris de Ziua Veche
4 afisari

Armata cunoaste o noua etapa de modernizare, in concordanta cu statutul Romaniei de membra a NATO si a Uniunii Europene, iar Ministerul Apararii Nationale acorda o atentie deosebita transformarii structurale si de continut in domeniul invatamantului, pentru compatibilizarea standardelor de calitate cu exigentele spatiului euroatlantic, a declarat, vineri, ministrul Gabriel Oprea.


El a participat la festivitatea de absolvire a celei de-a 113-a promotii de cursanti ai

 

Facultatii de comanda si stat major din Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I” si a cursurilor postuniversitare de la Colegiului National de Aparare.
Atat UNAp, cat si Colegiul National de Aparare se bucura de un inalt prestigiu nu doar in Armata, ci si afara ei. Iar aceasta este o confirmare in plus a faptului ca societatea romaneasca are un fundament solid, cladit pe valori cum sunt onoarea, disciplina, datoria, respectul fata de semeni si dragostea de tara”, a adaugat Oprea.
El a felicitat intregul corp profesoral pentru activitatea depusa, a incurajat conducerile celor doua institutii si a pledat pentru continua perfectionare a programelor analitice, pentru aprofundarea cunoasterii preocuparilor majore ale NATO si UE, dar si a obiectivelor si directiilor in care Romania trebuie sa-si puna in valoare statutul sau international.
Dvs duceti mai departe traditia scolii militare romanesti. Aici s-au format elite, aici s-au nascut idei care au marcat epoci si de-aici si-au inceput drumul mari personalitati ale Romaniei moderne. Am convingerea ca istoria scolii militare nu este o povara, ci o provocare pentru cei mai multi dintre dumneavoastra. Veti fi conducatori ai Armatei, veti fi lideri ai societatii noastre, veti fi deschizatori de drumuri si fauritori ai unui viitor mai bun. (…) UNAp si Colegiul National de Aparare au dat si vor da in continuare Romaniei adevarati patrioti, oameni capabili sa puna interesul general inaintea celui personal’‘, a mai spus ministrul Apararii.
Gabriel Oprea a subliniat in discursul sau ca in momentele grele romanii cauta sprijin si indrumare la institutiile fundamentale ale statului, iar armata este prima dintre acesta. ”Ea poate si trebuie sa inspire incredere si curaj. Mai presus de orice, Armata trebuie sa fie o forta care sprijina natiunea in momentele de cumpana,’ a mai spus ministrul, care si-a exprimat totodata convingerea ca si proaspetii absolventi, prin prestatia de calitate si prin efort, vor asigura statului roman, Armatei si structurilor Aliantei, cadre de elita.
”Romania trece astazi prin momente grele. in astfel de momente se vad adevaratii lideri si adevaratii oameni de stat. Ca tineri absolventi, aveti si pregatirea, si energia, si motivatia sa demonstrati ca Romania va merge inainte prin propriile forte, mizand pe inteligenta si competenta unei intregi generatii, din care faceti parte. (…) Juramantul militar nu este numai o obligatie de serviciu. Este un destin, pe care trebuie sa il asumati cu mult curaj si cu onestitate. in acest moment greu, Romania si romanii au nevoie de tineri ca dvs. Ca ministru si ca militar am incredere ca va veti ridica peste nivelul asteptarilor noastre si ca veti contribui decisiv la recladirea acestei natiuni”, a subliniat Oprea.
Ministrul Apararii i-a premiat la final pe sefii de promotie
Cosmin-Florian Olaru si Ion Cristian Limsan.
Universitatea Nationala de Aparare a organizat vineri si Ziua Portilor Deschise. Cei care au dorit au putut vizita sali de curs, laboratoare si amfiteatre unde functioneaza Colegiul National de Aparare, Colegiul de management al crizelor si operatii multinationale, Colegiul de razboi si Departamentul de limbi straine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult