Acasa Top SecretArmata Gabriel Oprea şi Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale

Gabriel Oprea şi Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale

scris de D.S.S.
21 afisari

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat miercuri, la conferinţa de prezentare a Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale care a avut loc la Cercul Militar Naţional, că această academie are ca obiectiv elaborarea unor răspunsuri fundamentate științific pentru diverse probleme actuale din domeniul securității naționale. 

RMN_8700„România are nevoie de cercetare fundamentată în domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale, iar înființarea acestei instituții reprezintă un răspuns academic la pericolele și amenințările la adresa securității naționale a României.

Această Academie este, practic, un nucleu de fuziune a valorilor științifice românești în domeniul siguranței naționale, de ale cărui produse vor beneficia atât instituțiile naționale, cât și partenerii noștri din cadrul NATO sau UE”, a spus Oprea.

În calitate de membru fondator al Academiei de Științe ale Securității Naționale, vicepremierul Gabriel Oprea a mai menţionat că înființarea unei structuri de acest fel, în actualul context geopolitic, este un sprijin consistent pentru atingerea obiectivelor de securitate ale României, dar și pentru activitățile din zone sensibile cum ar fi cel al protecției cibernetice.

„Înființarea Academiei a avut la bază necesitatea de a reuni într-un for științific cei mai buni specialiști din domeniul securității naționale. De la aceștia – fie că vorbim de cei cu o vastă experiență în domeniul operativ, fie specialiștii din domeniul academic – așteptăm răspunsuri concrete la problematici din domeniul științelor militare, ordinii publice, siguranței, informațiilor, securității naționale, care pot fi valorificate, în primul rând, din perspectivă operativă”, a mai adăugat Oprea.

Prezent la eveniment a fost şi președintele Academiei de Științe ale Securității Naționale, George Maior.

„Problemele din administrație, la chestiuni demografice, la chestiuni culturale, la chestiuni legate, bineînțeles, de corupție, lucruri care trebuie tratate la nivelul politicilor statului pentru a avea, până la urmă, o stare de securitate națională bună pentru cetățeni, un stat puternic și inteligent, apt să se exprime și să negocieze în această lume complicată, în favoarea intereselor sale naționale. Noua Academie va avea, deci ca obiectiv, realizarea de studii pe toate aceste domenii”, a precizat George Maior.

În cadrul conferinței a fost prezentat un document elaborat la nivelul Academiei de Științe ale Securității Naționale care conține elemente conceptuale pentru fundamentarea noii Strategii Naționale de Apărare a Țării. VEZI AICI DOCUMENTUL

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult