Acasa Top SecretArmata UPDATE Galaţi. Bomba de aviaţie de 100 de kg dusă la poligonul Braniştea

UPDATE Galaţi. Bomba de aviaţie de 100 de kg dusă la poligonul Braniştea

scris de M.A.
26 afisari

UPDATE 17.00: Bomba de aviaţie de o sută de kilograme descoperită pe şantierul unui mall a fost preluată de pirotehniştii Unităţii Speciale de Intervenţii în Sistemul de Urgenţă Ciolpani şi transportată la Poligonul Braniştea din judeţul Galaţi, a declarat joi purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă.

Potrivit acestuia, deşi iniţial se stabilise detonarea bombei în locul unde a fost găsită de muncitori, ulterior, la intervenţia pirotehniştilor de la unitatea din Ciolpani, s-a hotărât, dat fiind faptul că nu exista pericol de explozie, ca aceasta să fie transportată în Poligonul Braniştea unde va fi detonată, transmite Agerpres. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat pe gălăţenii de pe străzile Milcov, Călăraşi şi bulevardul George Coşbuc după ce în zonă a fost descoperită bomba din timpul celui de-al doilea război mondial. Oamenii au fost sfătuiţi să-şi închidă geamurile de la case şi să-şi părăsească locuinţele pentru intervalul orar 16.00-17.00. De asemenea, circulaţia rutieră pe bulevardul George Coşbuc, de la intersecţia cu strada Bucovinei până la intersecţia cu strada Silozului, a fost închisă începând cu ora 15.00.

O bombă de aviaţie din cel de-al Doilea Război Mondial, de 100 de kg, a fost găsită joi de muncitorii care lucrează pe un şantier din Galaţi la construcţia unui mall. Bomba va fi detonată la faţa locului.

Galaţi. Bombă de aviaţie de 100 de kg detonată la faţa locului

Galaţi. Bombă de aviaţie de 100 de kg detonată la faţa locului (Foto: Bogdan Codrescu/ viata-libera.ro)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, căpitan Eugen Chiriţă, bomba are trei focoase şi nu poate fi mutată de acolo în condiţii de siguranţă absolută, la o manevră greşită existând riscul unei explozii. Din acest motiv, s-a luat decizia restricţionării zonei, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, a spus că pirotehniştii ar putea lua decizia ca bomba să fie detonată chiar în locul unde a fost găsită. În acest caz, se va produce evacuarea câtorva mii de persoane pe o rază de un kilometru. Mihai Costache nu a putut preciza ce efecte ar putea avea detonarea bombei la faţa locului. Pe locul unde se află şantierul mall-ului a fost un aeroport militar care în timpul războiului a fost bombardat.

În apropiere de locul respectiv se află patinoarul din Galaţi, mai multe unităţi comerciale, dar şi locuinţe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult