Acasa Top SecretArmata Generalul Dempsey este noul şef al Statului Major Interarme.Vezi cum cântă (VIDEO)

Generalul Dempsey este noul şef al Statului Major Interarme.Vezi cum cântă (VIDEO)

scris de D.S.S.
4 afisari

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat luni numirea generalului Martin Dempsey în funcţia de şef al Statului Major Interarme, în locul amiralului Michael Mullen.

Obama si generalul Dempsey

Anunţul a fost făcut cu ocazia „Memorial Day„, consacrată omagiilor aduse militarilor morţi în luptă.
Preşedintele Obama a anunţat această nominalizare în prezenţa consilierului pentru Securitatea Naţională, Tom Donilon, şi a secretarului Apărării, Robert Gates.
Amiralul Michael Mullen va demisiona în septembrie, după patru ani de mandat.

Generalul Dempsey, în vârstă de 59 de ani, care a absolvit prestigioasa Academie militară de la West Point, este în prezent comandantul Forţelor Terestre americane.
În timpul războiului din Irak, Dempsey a comandat o divizie de blindate în perioada 2003 – 2004, după care s-a ocupat de antrenarea trupelor irakiene.
Generalul James Cartwright, din cadrul Forţelor Navale americane, era favorit pentru această funcţie, dar se pare că nu era susţinut de ofiţerii superiori, conform analiştilor militari.
Numirea generalului Dempsey va trebui confirmată de Senatul SUA, el moştenind conflictul din Afganistan, unde sunt mobilizaţi 100.000 de militari americani. Statele Unite trebuie să anunţe retragerea trupelor din Afganistan începând din iulie, autorităţile afgane urmând să preia atribuţiile în materie de securitate în totalitate începând din 2014.
Generalul Dempsey va trebui să gestioneze şi situaţia din Irak, unde încă sunt prezenţi aproximativ 45.000 de militari americani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult