Acasa Top SecretArmata Generalul-maior Mircea Savu, împuternicit la comanda SMFT

Generalul-maior Mircea Savu, împuternicit la comanda SMFT

scris de D.S.S.
250 afisari

Generalul-maior Mircea Savu a fost împuternicit să preia comanda Statului Major al Forţelor Terestre, în locul generalului Sorin Ioan, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul SMFT, în prezenţa ministrului Apărării, Mircea Duşa.

În locul generalului-maior Mircea Savu, care a ocupat funcţia de locţiitor al SMFT, a fost împuternicit generalul-maior Ion Ungureanu.

La ceremonie au participat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, reprezentanţi ai Statului Major General, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre, personal din cadrul comandamentului.

În cadrul ceremoniei au fost citite ordinul privind avansarea generalului Sorin Ioan, de către preşedintele României, de la gradul de general-locotenent la gradul de general, ordinele prin care generalul-maior Mircea Savu a fost împuternicit şef al Statului Major al Forţelor Terestre şi generalul-maior Ion Ungureanu a fost împuternicit locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre.

Generalul Sorin Ioan a ţinut un emoţionant discurs prezentând aspecte şi întâmplări petrecute în cei 40 de ani de carieră militară şi le-a mulţumit, la final, celor care şi-au pus amprenta asupra personalităţii sale, precum şi subordonaţilor cu care a lucrat de-a lungul timpului, subliniind, încă o dată, importanţa lucrului în echipă.

***

Generalul Ioan Sorin

„În semn de înaltă apreciere pentru serviciile deosebite pe care le-a adus instituţiei militare, pentru rezultatele remarcabile obţinute pe durata îndeplinirii mandatului de şef al Statului Major al Forţelor Terestre”, preşedintele României i-a conferit, generalului Sorin Ioan, Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.

Absolvent al Şcolii de ofiţeri de artilerie şi înălţat la gradul de locotenent în anul 1976, Sorin Ioan comandant de pluton, baterie, divizion, regiment de artilerie, locţiitor comandant de divizie mecanizată, comandant de corp de armată, şef al Statului Major al Forţelor Terestre, locţiitor al şefului Statului Major General şi consilier al ministrului Apărării Naţionale. A fost înaintat la gradul de general-locotenent în anul 2004.

Pe timpul carierei militare, a comandat Detaşamentul Tactic „Sfântul Gheorghe”, dislocat în Albania ca parte a Forţei Multinaţionale „ALBA” (1997), iar în perioada 2007-2010 a îndeplinit funcţia de şef al Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE. În perioadele 2004-2006 şi  iunie 2012- mai 2013 a îndeplinit funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre.

***

Generalul-maior dr. Mircea Savu îndeplineşte, de la 1 mai 2010, funcţia de locţiitor al Şefului Statului Major al Forţelor Terestre. Înălţat la gradul de locotenent în anul 1978, absolvent al Şcolii militare de ofiţeri de tancuri, a îndeplinit succesiv toate funcţiile pe linie de comandă: comandant de pluton, companie, brigadă tancuri, şef al Direcţiei Doctrină şi instrucţie şi Direcţiei operaţii din Statul Major General, comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

2 comentarii

HUMOR NEGRU 23-05-2013 - 23:53

O mare dilemă româno-americană
Cine va restitui pensia plătită inexistentului Pacepa?
Cine va restitui pensia plătită inexistentului Pacepa?
Instituţia plătitoare a pensiei lui Pacepa după reabilitarea judecătorească a fostului condamnat la moarte pentru trădare de ţară s-a trezit din buimăceala politico-judiciară în care a fost indusă, odată cu repunerea acestuia în drepturile de pensionar militar al statului român.
La cererea plătitorului pensiei să se producă dovada existenţei în viaţă a pensionarului Ion Mihai Pacepa nu s-a primit vreun răspuns.
Pe cale de consecinţă, plata pensiei va fi sistată.
Mai mult, dubiile iniţiale în legătură cu comiterea unui şir de falsuri pentru repunerea lui Pacepa în drepturi încep să se adeverească.
Cine sunt adevăraţii autori ai fraudei şi cine va restitui pensia plătită inexistentului Pacepa?
Vlad Dumitraş

Tom Cc 24-05-2013 - 07:45

cum cine ??? fantoma tradatorului !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult